fbpx

Volle maan is de fase waarin de maan volledig zichtbaar is op de aarde. Tijdens de volle maan is de energie extra voelbaar op de aarde. Het heeft invloed op je emoties, gedachten en gebeurtenissen in je leven. Het kan goed zijn dat je je tijdens de volle maan emotioneler voelt. In dit blog lees je meer over de volle maan datums in 2022.

Wanneer is het volle maan in 2022?

18 januari 2022 in Kreeft
16 februari 2022 in Leeuw
18 maart 2022 in Maagd
16 april 2022 Weegschaal
16 mei 2022 in Schorpioen
14 juni 2022 in Boogschutter
13 juli 2022 in Steenbok
12 augustus 2022 in Waterman
10 september 2022 in Vissen
9 oktober 2022 in Ram
8 november 2022 in Stier
8 december 2022 in Tweelingen

De maanstanden rondom de volle maan

De maan draait in een cyclus rond de aarde. Dit houdt ook in dat de maan in verschillende fasen zichtbaar is op de aarde. Zo begint de maancyclus bij de nieuwe maan. De nieuwe maan is niet zichtbaar op de aarde en gaat over de schaduwkanten van het leven. In deze periode keren we naar binnen om te voelen welke intenties we willen zetten. De wassende maan of ook wel het eerste kwartier volgt op de nieuwe maan. Tijdens deze fase mag je in de actie stand komen. Je mag jouw intenties werkelijkheid laten worden.

Volle maan is een periode van Celebration. Successen worden gevierd. Het is een periode van loslaten en reflecteren. In de maan blogs hierboven voor 2022 lees je ook over de rituelen die je kunt doen tijdens de volle maan. Hieronder lichten we er nog een aantal uit.

Rituelen om te doen tijdens de volle maan

  • Mediteer, adem of beoefen yoga. Het Moon Phase Yin Yoga E-book staat vol met practices voor elke maanfase. Deze kan je iedere maancyclus er weer bij pakken. Het bevat yin yoga practices, informatie over de maancyclus, Chinese geneeskunde en Journal practices.
  • Laad je edelstenen op in het maanlicht. Dit kun je doen door ze in de aarde neer te leggen in het maanlicht. Of je kunt ze in een bak met water voor het raam in het maanlicht zetten. Kijk wel goed of de edelstenen tegen water kunnen. Sommige kun je beter los ernaast zetten.
  • Maak een volle maanwandeling
  • Maak moon water. Dit kun je doen door een fles water te vullen en deze in het maanlicht op te laden gedurende de nacht. Dit water kun je drinken. In je reinigende bad doen of thee van zetten.
  • Womb Healing. Tijdens de volle maan is het een mooi moment om een Full Moon Womb Awakening Class te volgen. In dit ritueel kun je emoties en oude patronen loslaten die je met je meedraagt vanuit de vrouwenlijn. Joyce Mol, oprichtster van Mind Events Factory heeft deze class opgenomen en je kunt deze tijdens iedere volle maan doen. Een liefdevol ritueel voor jouw baarmoeder, cyclus en vrouwenlijn. Zodat jij in jouw vrouwelijke kracht kunt komen en kunt loslaten wat je niet met je mee wilt dragen richting de nieuwe maan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds