Op 16 februari staat de volle maan in leeuw om 17:56 uur. Een mooi moment om stil te staan bij de successen die je behaald hebt in deze maancyclus. Door in dankbaarheid stil te staan, ga je steeds meer waardering ervaren in het leven. Volle maan is een perfect moment hiervoor. Tegelijk kan je ook in stilte voelen bij jezelf wat je los wilt gaan laten. Wat resoneert niet meer? Wat heb je succesvol afgerond? Neem hiervoor de ruimte om te reflecteren.

Betekenis volle maan in leeuw

Leeuwen staan vaak in het licht. Ze willen gezien worden. Sociaal, vurig en positiviteit staan hoog in het vaandel bij de leeuwen. Juist doordat ze actie ondernemen op hun verlangens, komen ze vaak ook waar ze naar verlangen. Geen angst. Maar plezier staat centraal.

Leeuwen kunnen heel liefdevol, grappig en positief zijn. Maar hebben ook weer andere mindere kwaliteiten zoals egocentrisch zijn, dramatisch, materialistisch en overal de beste in willen zijn.

De leeuw in volle maan nodigt uit om te reflecteren waar je nu staat. Staat dit in lijn met je ziel gevoel? Je passie? Of zoek je naar erkenning bij anderen en wil je graag gezien worden?

De belangrijkste persoon die jou mag zien dat ben jij zelf. Zie jezelf. Zie waar jij voor staat. Voel waar jouw hartje en vuurtje van gaat branden en ga dat doen. Vanuit plezier en liefde. Dit maakt het leven zoveel lichter.

Rituelen die je kunt toepassen tijdens de volle maan

Maanwandeling

Een maanwandeling brengt je diep in verbinding met de natuur. Het magische van de nachtzijde die je helpt reflecteren. Waar ben je dankbaar voor? En wat wil je loslaten? Ervaar het tijdens een magische wandeling in het licht van de maan. De kracht van de natuur heeft een helend effect op ons lichaam.

Mediteren, yoga of breathwork

Je ademhaling inzetten is een van de meest voor de hand liggende reflectie methodes. Ook eentje die het dichtst bij jou licht. Je voelt werkelijk wat er in jouw lichaam en mind speelt. Door bewust door te ademen kan je stagnaties en emoties ruimte geven en loslaten.
Wil je inspiratie voor jouw meditatie, yoga of adem practice? Download dan het Moon Phase Yin Yoga E-book. Je kunt deze bij elke maanfase en cyclus weer inzetten. Je hebt er dus je leven lang plezier van.

Donderdag 17 februari kan je ook met de Full Moon Cacao, Breath & Yin class in leeuw meedoen. We gaan het hart openen, doorvoelen waar jouw vuurtje van gaat branden en dit diep gronden in je lijf. Dit doen we met ademhaling technieken, deep yin stretches en het drinken van raw cacao. We laten het oude los, zodat er ruimte ontstaat voor nieuw. Jouw passie. Jouw liefde.

Als je in de studio bent, dan krijg je van mij een kopje cacao. Ben je thuis? Dan kan je ook zelf jouw raw cacao maken. Dit kan je bijv. online bestellen bij Cacamocacao.nl of in de ekoplaza kopen.

Je kunt de class / cermony live in Alkmaar of online via zoom volgen.

Liever een privé sessie? Voel je dan welkom voor een 1:1 cacao, breathwork, yin & soundhealing in Alkmaar. Reserveren kan via de online agenda.

Edelstenen opladen in het maanlicht

De beste tijd om je edelstenen op te laden is met volle maan. Je kunt ze bijvoorbeeld in je tuin in de aarde stoppen om ze in de aarde en het licht van de volle maan op te laden. Heb je geen tuin? Dan kan je ze ook in het maanlicht voor je raam neerleggen.

Hier en daar zie ik ook mensen edelstenen in bakken met water neerleggen. Zelf zou ik dit persoonlijk niet doen. Niet alle edelstenen kunnen tegen water. Ze breken hierdoor af en worden kwetsbaar. Je kunt ze wel onder koud water afspoelen. Zo reinig je oude energie van de edelstenen.

Moon water

Moon water… yes! Een van mijn favoriete watertjes. Je kunt een fles met water. Eventueel met kristallen in de tuin in het maanlicht neerzetten. Laat het maanwater de hele nacht staan en drink de krachtige moon water de volgende dag op. Het reinigt je lichaam van energie die je niet meer bij je wilt dragen.

De volle maan in leeuw nodig je uit om je passie te gaan leven. Zonder schaamte en angst. Vanuit verbinding met je hart en gronding. Dit is ook mijn uitnodiging aan jou om ruimte te geven aan je diepste verlangens en dromen.