fbpx

Op 1 februari om 06:49:10 precies is het Nieuwe Maan in Waterman. De maan staat dan 370.202 km van de aarde af. Nieuwe Maan is de fase in de cyclus waarin we in stilte mogen voelen wat de koers gaat zijn voor de komende maanfase. We komen dan nog niet in actie. Het is juist de uitnodiging om in stilte te keren. Te mediteren. Ademwerk of yoga te beoefenen. In deze blog lees je meer over de betekenis van Nieuwe Maan in Waterman en wat jij kunt doen om ruimte te geven aan jouw intenties.

Kenmerken van een waterman

Een waterman is een luchtteken. Samen met de andere luchttekens weegschaal en tweelingen gaat de waterman goed samen. Verder zijn watermannen intelligente types. Spontaan en onafhankelijk. Ze genieten voluit van het leven. Van de kleine en grote ervaringen. Watermannen kunnen ook koppig en emotioneel onthecht zijn. Of juist extreem emotioneel. Watermannen zijn soms moeilijk te peilen.

Wanneer je je emotioneel wat ontwricht voelt helpt het om naar binnen te keren en in voelen te gaan. Zonder oordeel je gedachten en emoties observeren en daar bewust doorheen ademen bied rust en ruimte. Helderheid voor de toekomst en het maken van keuzes.

Rituelen die je kunt toepassen tijdens de nieuwe maan

Tijdens de nieuwe maan zijn er vele rituelen die je kunt toepassen. Een van de effectiefste en meest dichts bijzijnde is verbinden met je ademhaling. Breathwork, meditatie en yoga kunnen je helpen om weer in verbinding met jouw kern te komen. Vanuit je kern maak je keuzes die bij je passen. Maar kan je ook opnieuw doorvoelen wat jouw koers mag zijn tijdens deze maancyclus in februari.

Op maandag 31 februari geeft Joyce Mol een New Moon Breath & Flow class in het teken van de Nieuwe Maan. Tijdens deze les bewegen we op het ritme van de ademhaling. Een afwisseling tussen flow yoga, yin yoga en ademwerk gericht op het water element. Het element waar de maan ook voor staat. Innerlijke stilte. Feminine energy. Verbinden met jouw zachte kracht, intuïtie en creativiteit. Zo kan je vanuit alle rust en stilte de nieuwe maanfase ingaan. Via het lesrooster kan je je inschrijven voor een losse les.

Je kunt ook yin yoga practices doen vanuit het Moon Phase Yin Yoga E-book. Dit E-book heeft Joyce in 2018 geschreven en bestaat uit yin yoga practices voor iedere maanfase, journal opdrachten en schrijf ruimte. Ook lees je hier meer in over het leven op het ritme van de maan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...