About Joyce

About Joyce

Hey!

Wat leuk dat je hier bent gekomen om meer over mij te lezen. Mijn naam is Joyce Mol en ik ben 25 jaar oud. Op vrij jonge leeftijd kwam ik in aanraking met spiritualiteit. Na verloop van tijd liet ik dit een periode links liggen. Ik noem dit ook wel mijn baldadige tijd en de tijd waarin ik carrière wilde maken. 

Tot ik op 15 juni 2018 werd aangereden van achteren door een vrachtwagen. Dit resulteerde in Whiplash klachten, problemen met mijn evenwichtsorgaan en PTSS. Op iedere hoek van de straat maakte ik kans om aangereden te worden. Mijn balans was ver te zoeken.

Vanuit haptonomie leerde ik geduld te hebben voor mijn herstel. Ik begon daar met Yin Yoga lessen om mijn lichaam de ruimte te geven voor herstel. Mijn werkgever van destijds heeft daar ook een bijdrage aan geleverd door mijn contract niet te verlengen. Een open toekomst met ruimte voor herstel. Daar dacht ik op dat moment anders over. Maar nu ben ik daar wel dankbaar voor.

Uiteindelijk besloot ik zelf een Yin Yoga Teacher Training te gaan volgen om meer inzichten te krijgen in het proces van herstel. En wat bleek? Ik kon mijzelf volledig genezen van mijn whiplash binnen 1 jaar tijd. Ook zakte mijn angstklachten af en voel ik me op de dag van vandaag sterker dan ooit. Met al mijn onzekerheden.

Toen ik dit leerde begrijpen, wilde ik dit delen met meer mensen in de wereld. Het vermogen om jezelf te genezen is enorm krachtig. Ik hoop dat ik hiermee veel meer jonge en oudere mensen mag leren hoe zij hun eigen lichaam kunnen genezen. Door middel van de ademhaling, yoga, meditatie en persoonlijke ontwikkeling.

Inmiddels ben ik een aantal opleidingen verder en weet ik de weg van herstel van stilte, naar beweging tot mobiliteit te volgen en te doceren.

Ik leerde vanuit stilte mijn lichaam in rust te helen. Dit deed ik door middel van Yin Yoga. Na verloop van tijd kreeg ik behoefte aan meer kracht. Hiervoor volgde ik de opleiding Power Yoga. Toen de zomer aanbrak vond ik het tijd voor balans en plezier op het water en volgde ik de opleiding SUP Yoga Teacher Training. Met dit pad wil ik laten zijn dat het herstel proces vaak in fases is opgebouwd. Je bent niet direct hersteld. Dit kost tijd. Maar wanneer je dit in alle rust kunt toelaten, staat jouw lichaam ook open voor herstel.

Opleidingen:

 • Yin Yoga Teacher Training 200 hrs – Rise & Shine Yoga Ibiza
  Yin Yoga (60 hrs)
  Yin Yoga Advanced (75 hrs)
  Chakra Immersion (65 hrs)
 • Bewegingstherapie – MOOD Massages
 • Power Yoga Teacher Training 50 hrs – AALO
 • SUP Yoga Teacher Training – SUP Yoga & Fitness Malta 20 hrs
 • Anatomy for TT Level 200 – Yoganatomy 20 hrs (2019)
 • Prenatal Yoga Teacher Training Program at Yoga Education Institute (2019 – current)