fbpx

Op 18 maart verschuift de volle maan naar Maagd om 08:20 uur. Maagd is een praktisch teken die makkelijk tot keuzes kan komen en acties kan uitvoeren. Een harde werker. De volle maan is het moment wanneer de successen van de afgelopen maanfase gevierd mogen worden. Projecten, relaties, manifestaties. Neem even de ruimte om te reflecteren. Zie en doorvoel wat er allemaal is gebeurd en welke energie er door je heen stroomt. In deze blog vertel ik je meer over de volle maan en hoe je deze voor je kunt laten werken.

De betekenis van het sterrenbeeld Maagd

De praktische benadering van de Maagd zorgt ervoor dat ze flink door kunnen pakken als ze in hun element zijn. Tijdens dit seizoen waarin we richting de lente gaan komt dit goed van pas. We mogen weer in beweging komen vanuit de winterslaap en doen waar we goed in zijn.

Maagden zijn daarentegen wel perfectionistisch en prestatiegericht ingesteld. Dit kan je ver brengen. Maar ook uit balans halen. Neem dus regelmatig de ruimte om even tot jezelf te komen. Dit kan je doen door te mediteren, yoga te beoefenen, ademwerk te doen. Maar ook lekker buiten in de natuur te zijn. Wandelen, fietsen, zwemmen.

Maagden zijn aarde tekens. Dit houdt in dat grondende oefeningen goed bijdragen aan het tot rust en in balans brengen van de energie. Ademwerk kan hierbij een mooie manier zijn om weer in verbinding te komen met jezelf en je rust en focus te bieden.

Rituelen die je kunt doen tijdens de volle maan

Mediteren / ademen

De meest simpele methode om te aarden/gronden is mediteren en gewoonweg bewust ademen. Verbinding maken met je intuïtie en je root. Jouw fundament. Vanuit hier kan je bewust voelen waar je dankbaar voor bent, wat je los wilt laten en waar je ruimte voor wilt creëeren.

Op 17 maart geen ik een Full Moon Breath & Yin class online via zoom en in Alkmaar. Kan je hier niet bij zijn? Dan kan je de opname ook ontvangen op 18 maart en deze op jouw gewenste tijdstip die dag of later in het weekend doen.

Edelstenen reinigen

Je kunt tijdens de volle maan je edelstenen reinigen door ze onder koud water af te spoelen en ze buiten in de aarde te leggen in het maanlicht. Ze laden hierdoor weer op en je kunt ze weer inzetten wanneer jij het nodig hebt.

Wandelen / barefoot tijdens volle maan

Wandelen is ook een mooie methode om te reflecteren. Als je zonder doel wandelt, geeft het je de ruimte om je gedachten te ordenen. Zo kunnen inzichten weer tot je komen vanuit ruimte. Tijdens volle maan is het ook mooi om een volle maan wandeling te doen. Dit wordt vaak door boswachters in het bos georganiseerd. Je kunt het ook zelf doen. Maar wellicht dan niet alleen in het bos.

Barefoot wandelen zorgt ervoor dat je echt contact maakt met de aarde onder je. Wist je dat onder je voeten super veel zenuwuiteinden zitten? Energie kan hierdoor weer afgevoerd worden. Daarnaast bepaalt de positie van je voeten de houding van de rest van je lichaam. Het is je basis. We zijn gemaakt om kilometers op blote voeten te wandelen. Opgesloten voeten worden lui en veranderen de positie van je voeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...