fbpx

We lezen er steeds meer over. Feminine versus masculine energie. De maatschappij is uit balans doordat men teveel in de masculine energie leeft. Vrouwen zijn duizenden jaren onderdrukt en proberen weer een stem te krijgen. Maar wat betekent het nu werkelijk? Wat is feminine? En wat is masculine? In deze blog lees je er meer over.

Het leven bestaat uit yin en yang. Vrouwelijk en Mannelijk. Rust en Actie. De betekenis van feminine en masculine energie wordt steeds breder getrokken en er worden mooie betekenissen aan gegeven.

De betekenis van feminine energie

Feminine energie wordt ook wel gezien als de vrouwelijke energie. Yin energie. Vanuit de yin yoga kennen we de feminine energie uit de yinmeridianen. In wezen gekoppeld aan het water element. Blaas en niermeridianen. Wanneer deze in balans zijn ervaren we vanuit de feminine / vrouwelijke energie creativiteit, flow en stille kracht. Dit leidt tot leven vanuit je intuïtie. Er zijn diverse yin oefeningen die je kunt doen om deze elementen in balans te brengen en meer in verbinding te komen met die creativiteit, stilte en flow.

Wanneer we naar een feminine energie gaan kijken vanuit het verleden, zien we dat vrouwen minder rechten hadden dan mannen. In de huidige maatschappij is dit gaan veranderen. Feministen eisten hun ‘rechten’ op en ook in de corporate wereld wordt meer gewerkt aan gelijkheid in functies.

Dit leidt er vaak wel toe dat vrouwen uit balans raken en overmatig in de masculine energie aanwezig zijn. Hiermee komen we ook op het stuk over de betekenis van de masculine energie. In mijn e-book ‘The Woman Within‘ lees je over healing rituals for the physical and emotional body.

De betekenis van masculine energie

Masculine wordt ook wel als yang energie gezien. De mannelijke energie. Als vrouw dragen we ook deze mannelijke energie in ons. Zonder zouden we niet compleet zijn. Maar belangrijk is om te weten hoe je deze inzet. Vanuit flow of vanuit ‘moeten’.

Masculine energie heeft een overhand gekregen in onze consumptie maatschappij. We moeten bezig blijven. Blijven consumeren. Blijven verbeteren. In actie komen et cetera.

Wanneer we naar werkelijke balans en betekenis van de masculine energie kijken, dan kunnen we deze het beste inzetten vanuit passie en plezier. Niet vanuit moeten. Werkelijke masculine energie komt vanuit het hart. De yang energie.

Er zijn diverse lichaam gerichte en schrijf oefeningen om je hart te openen en in verbinding te komen met je passies en verlangens. Hartopeners dragen bij aan het bewust voelen van wat er in je hart speelt. De Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow is een mooi ritueel om hiervoor in te zetten. Het brengt masculine energie vanuit zachtheid.

Samensmelting van feminine & masculine energie

Feminine en masculine energie is in zowel de man als de vrouw aanwezig. Beide zijn niet compleet zonder het een of het ander. Het is belangrijk om je bewust te worden in welke energie je het meeste aanwezig ben. Overmatige masculine energie kan ervoor zorgen dat je uit balans raakt, gefrustreerd en ‘dwingend’ doen overkomen.

Terwijl teveel in feminine energie ervoor kan zorgen dat je in jaloezie en onzekerheid beland. Een optimale balans is altijd zoeken. Geef jezelf de ruimte om daarmee te spelen. Dit is ook voor iedereen weer persoonlijk.

Een mooi boek over de feminine en masculine energie is ‘De verboden vrouw spreekt‘. Deze raad ik ook iedereen aan om te lezen.

De yin yoga en flow classes op het online platform helpen je om meer in balans te komen en de masculine en feminine energy beter te laten stromen in jou. Een yoni egg kan je ook helpen om meer in verbinding te komen met jouw vrouwelijke energie.

Retreat

Tijdens een Private Back to Nature Retreat zul je ook ervaren hoe je yin & yang elementen kunt combineren voor meer balans en energie in je leven. Een ontspannende ervaring waarin je terug naar jezelf gaat door te verbinden met de elementen uit de natuur. Het retreat kan volledig afgestemd worden op de feminine energie.

Boeken over feminine energy

4 Comments

  1. […] astrologie bekijkt de wereld vanuit een zachte vrouwelijke energie. De masculine energie vanuit de westerse […]

  2. […] leven nu in een tijd waarin de feminine energy meer ruimte krijgt en vele vrouwen bezig zijn om de Moederwond te helen. Bethany Webster schreef […]

  3. […] het ook kansen voor spirituele groei en evolutie. Het werken aan zelfliefde, het balanceren van de mannelijke en vrouwelijke energieën, en het helen van oude wonden zijn enkele van de lessen die tweelingzielen vaak tegenkomen op hun […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...