fbpx

De volle maan staat op 10 september 2022 om 11:58 in het waterteken vissen. Het waterteken vissen staat in relatie tot jouw emoties en gevoelens. Vissen zijn dromers van nature. Gevoelsmensen waarin het aanvoelen van de wereld om hen heen altijd gaat op basis van hun intuïtie. Tijdens deze volle maan is het belangrijk om stil te staan bij wat jij voelt en hoe jij reageert op de wereld om je heen. Wat merk je hierbij? Wat zou je anders willen zien? In dit artikel lees je meer over de volle maan in vissen en hoe je met deze energie kunt gaan werken.

Betekenis volle maan september in vissen

Water en aarde werken altijd samen. De volle maan staat in september in vissen. Hiertegenover staat de zon in het aardeteken maagd. Voelen versus gronden. Waar sta jij op dit moment in je leven? En waar wil je verandering aanbrengen voor jezelf? Dit kan je reflecteren naar je thuis situatie, werk, situatie, familie situatie en vrienden.

Door eerst in voelen te gaan bij jezelf en na te gaan welke emoties er op dit moment werkelijk spelen, geef je jezelf de ruimte om te doorvoelen waar jij behoefte aan hebt.

Tijdens de volle maan nemen we vaak de ruimte voor celebration. Het is de periode waarin bedachte plannen, projecten en doelen tot een succesvol einde komen. Daarbij neem je ook je intenties voor wat je wilt gaan loslaten tijdens de afnemende maan en het laatste kwartier.

Rituelen die je kunt doen tijdens volle maan in vissen

1. Schrijf vanuit je hart

Neem de ruimte om voor jezelf op te schrijven wat je los wilt laten. Waar heeft jouw hart en ziel behoefte aan? Wat zijn jouw intenties voor deze volle maan? Neem vervolgens de ruimte om deze verlangens te gronden in je lijf. Zo kan je daadwerkelijk loslaten wat je niet meer nodig hebt en kan je jouw nieuwe verlangens laten landen / gronden in jezelf.

In het Moon Phase Yin Yoga E-book geschreven door de Founder van Mind Events Factory, Joyce Mol, krijg je ook practices mee voor elke maanfase. Yin Yoga practices voor elke maanfase. Journal (schrijf) practices voor elke maanfase en informatie over de maancyclus. Dit kan je helpen om meer in een natuurlijk ritme te gaan leven. Je energie kan je zo beter laten stromen. Ook leer je over de meridianen en Chinese geneeskunde. Yin Yoga is namelijk gekoppeld aan de Chinese geneeskunde. Afgestemd op de elementen van de natuur.

2. Full Moon Womb Awakenening Class

Volle maan is een mooi moment om in verbinding te komen met jouw baarmoeder, bekken en vrouwelijke kracht. Al eeuwen wordt de energie van vrouwen onderdrukt. Terwijl het vrouw-zijn werkelijk waar iets moois is. Wellicht voel je dat je iets los te laten hebt vanuit jouw baarmoeder. Of wil je je cyclus meer in balans brengen. De Full Moon Womb Awakening Class is een mooi ritueel om weer meer in verbinding met jezelf te komen en te herinneren wie je werkelijk bent.

Dit ritueel is gebaseerd op de rite van de baarmoeder. Een ritueel die al eeuwen van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Het helpt je om oude pijn en angst los te laten vanuit de baarmoeder en de vrouwenlijn. Een sacred ritueel waarin je als het ware je eigen womb space, creëert en een diepe innerlijke reis gaat maken. Zodat je voelt en herinnert wie jij werkelijk bent vanuit de essentie.

De volle maan en het water element spelen hierin een belangrijke rol. Wij als mensen en vrouwen bestaan voor het grootste deel uit water en de volle maan is van grote invloed op onze hormoonhuishouding, energie en baarmoeder. Dit ritueel heeft een helende werking voor vrouwen die een kinderwens hebben, een miskraam hebben gehad, zwanger zijn, net bevallen zijn en trauma hebben vanuit de bevalling. Maar ook vrouwen die al kinderen hebben of in de overgang zijn kunnen veel baat hebben bij dit ritueel.

De invloed van de volle maan september in vissen op je energie level

Tijdens volle maan kan je je water vermoeider voelen dan normaal. Het is een periode waarin projecten, doelen, relaties en zaken tot een einde komen. Geef jezelf ook de ruimte om hiervan te herstellen. In rust te zijn met je lichaam en je klaar te maken voor een periode van loslaten.

Daarnaast geeft de volle maan ook veel licht af buiten. Dit kan er ook voor zorgen dat je slechter slaapt. Een ritueel kan helpen om beter in slaap te komen.

Het is algemeen bekend dat de maan water in beweging brengt. Doordat wij mensen voor een groot deel ook uit water bestaan, kan het zijn dat je je energieker voelt tijdens de volle maan en juist van alles wilt doen. Neem de ruimte om los te laten. Je kunt practices doen die je hierbij ondersteunen zoals yin yoga of een womb healing ritueel. Maar je kunt ook een mooie volle maan wandeling maken waardoor je daarna wellicht beter slaapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds