fbpx

Wanneer je zelfvertrouwen niet zo sterk is, is het goed om te zien waar deze onzekerheden vandaan komen. Door je zelfvertrouwen te boosten wordt je veerkrachtiger, vol vertrouwen en thuis in jezelf. In dit blog lees je 3 tips waarmee je jouw zelfvertrouwen kunt boosten. Zodat jij voortaan in vertrouwen en rust in het leven kunt staan.

Mediteren en ademen

Mediteren en ademen zijn krachtige methodes om je zelfvertrouwen te boosten. Het is ook de enige tool die je te allen tijde tot je beschikking hebt. Jouw ademhaling. Door te ademen en bewust te voelen wat er zich van binnen afspeelt kan je jouw innerlijke stem horen. Welk verhaal vertel je jezelf? Kan je in rust aankomen bij jezelf en het verhaal een positieve boost geven? Zachter zijn voor jezelf?

Journaling

Door je gedachten op te schrijven kan je helderheid scheppen in je mind. Value journaling is daarentegen een krachtige methode om jouw kernwaarden helder te krijgen. Wanneer je deze kernwaarden vervolgens SMART gaat koppelen aan de elementen uit jouw leven, dan krijgt het de ruimte om zich te ontvouwen. Het wordt helder voor jou en je kunt het ook helder verwoorden naar de mensen om je heen.

Mirror work om je zelfvertrouwen te boosten

Mirror work houdt in dat je jezelf regelmatig aankijkt in de spiegel en positieve affirmaties aan jezelf verteld.

Positieve affirmaties die je jezelf kunt vertellen zijn:

  • Ik voel me mooi
  • Jij bent mooi (spreek tegen jezelf)
  • Je bent prachtig
  • Je bent sensueel
  • Ik voel me vrouwelijk/mannelijk
  • Ik hou van mezelf
  • Ooooh wauw, wat ben je prachtig.

Kijk jezelf hierbij ook doordringend aan in de spiegel zodat het echt binnenkomt in je ziel. Door dit te doen kom je steeds meer in verbinding met jouw kern. Waarvanuit je met meer zelfvertrouwen en rust kunt gaan leven.

Vind je het lastig om hier zelf mee te beginnen? Wellicht is het Breathe Better Programma dan iets voor jou. In dit programma werk je in 6 modules van bewustzijn naar een krachtige mindset en meer zelfvertrouwen. Ik neem je hierin mee in meditaties, ademoefeningen, behavioural change journal practices en nog meer extra’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds