fbpx

Op 13 juli is het om 20:37 volle maan in steenbok. Vanuit de nieuwe maan in kreeft (waterteken) stromen we door naar een aarde teken. Volle maan kan een periode zijn die intens aanvoelt. Doordat de maan meer licht brengt tijdens volle maan, kan het zijn dat je minder goed slaapt of je onrustig / wakker voelt. Volle maan is ook een celebration moment. Een moment waarin successen gevierd worden en een periode van loslaten.

Kenmerken van de steenbok

Een steenbok wordt gezien als een betrouwbaar en eerlijk wezen. Aards en gegrond. Tegelijk ook ambitieus maar ook verlegen. Koppigheid is ook een kenmerk van de steenbok. Ambitie staat hoog in het vaandel vanuit een gegronde positie. De drang naar ambitie kan echter ook zorgen dat je jezelf voorbij loopt. Daarom is het ontzettend belangrijk om weer terug te gaan naar gronding. Het aardse. Neem de ruimte om te ademen. Kom in verbinding met je lichaam. Door te bewegen. In de natuur bijvoorbeeld. Maar ademwerk kan ook bijdragen aan het creëeren van gronding in jezelf.

Rituelen om te doen tijdens de volle maan in Steenbok

Tijdens de volle maan in steenbok kun je een aantal rituelen toepassen. Gronding staat centraal. Daarom is het van belang dat je momenten van rust voor jezelf gaat inplannen. Zodat je echt kunt landen in je lijf.

  1. Mediteer, adem, wees aanwezig in het hier en nu. Dit kan je doen middels de meditaties uit het Breathe Better Programma.
  2. Neem de ruimte om te verbinden met de natuur. Ga wandelen. Liefst barefoot. Wanneer we verbinding maken met de aarde onder onze voeten, laden we als het ware op. We ontladen oude energie middels onze voeten terug de aarde in en nemen hernieuwde energie op.
  3. Laad jouw edelstenen op in het maanlicht. Dit kan je doen door je edelstenen werkelijk in de ‘aarde’ neer te leggen in je tuin. Of bijvoorbeeld voor het raam wanneer je geen tuin hebt.
  4. Journal. Schrijf wat je los wilt laten vanuit je hart. Zonder na te denken schrijf je alles op wat er in je op komt. In het Moon Phase Yin Yoga E-book staan ook journal practices die je hierbij helpen. Gecombineerd met yoga oefeningen en informatie over de maan.

1 Comment

  1. […] maart 2022 in Maagd16 april 2022 Weegschaal16 mei 2022 in Schorpioen14 juni 2022 in Boogschutter13 juli 2022 in Steenbok12 augustus 2022 in Waterman10 september 2022 in Vissen9 oktober 2022 in Ram8 november 2022 in […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds