fbpx

Op 9 oktober is het Volle maan in Ram. Precies om 22.54 uur. De volle maan in ram is een vurige omdat dit een vuurteken is. Tijdens deze volle maan kan het zijn dat je je wat verwarrend voelt, een gehaast gevoel hebt en wellicht te snel beslissingen neemt. Neem daarom je rust en voel goed hoe jij je energie wilt gaan verdelen. In dit artikel lees je meer over de energie van volle maan in ram.

Volle maan in Ram in Oktober

De ram is een vuurteken wat zorgt voor een vurige en doortastende periode. Je zult beslissingen willen maken over wat je anders wilt gaan doen en projecten die je gedaan wilt krijgen, daar race je op dit moment zo doorheen. Heel fijn voor al die taken die nog op je liggen te wachten. Volle maan is ook dé periode waarin we projecten afronden en vieren welke successen we behaald hebben.

Wees ook waakzaam op je energie. Wellicht voelt het alsof je energie voor 10 hebt. Maar het is nog altijd belangrijk om activiteiten voor jezelf te blijven doen waardoor je oplaadt.

Tips om jezelf op te laden tijdens volle maan in ram

Er zijn verschillende methodes en activiteiten waardoor jij weer kunt opladen. Zo kan je een volle maan wandeling doen of juist de stilte in gaan om je vuurelement tot rust te brengen. Methodes als ademwerk en yoga helpen om je zenuwsysteem en energie weer te kalmeren. We werken in deze methodes met de ‘natuurlijke elementen’ en meridianen waardoor je de diverse elementen met elkaar kunt uitlijnen en weer terug in balans kunt brengen.

In het Moon Phase Yin Yoga E-book staan diverse practices voor iedere maanfase inclusief Journal practices en informatie over iedere maanfase. Een praktische Journal welke je zelf kunt uitprinten en elke maancyclus weer kunt hergebruiken.

Meditatie, yoga of breathwork tijdens de volle maan is behulpzaam om beter te slapen, meer rust te vinden in jezelf en biedt support bij het zetten van intenties. Zo kan je bewust benoemen wat je los wilt laten en je naar diepe rust en ontspanning laten begeleiden.

De volle maan is twee dagen voor de volle maan en twee dagen na de volle maan voelbaar.

Edelstenen opladen en maanwater

Tijdens volle maan is het ook de tijd om je edelstenen op te laden en maanwater te creëren. Je edelstenen kan je in de tuin in de grond neerleggen in het maanlicht of in de vensterbank in een bak met water. Check eerst of je edelstenen goed in water gereinigd kunnen worden. Niet iedere edelsteen is hier geschikt voor.

Daarnaast is het een mooi moment om volle maan water te creëren. Je kunt een karaf met water in het maanlicht neerzetten en het opgeladen water de volgende dag opdrinken. Maanwater smaakt zachter dan gewoon water. Je kunt er thee van zetten, in je bad doen met helende kruiden of bijvoorbeeld je planten en dieren mee voeden.

Full Moon Womb Awakening Class

De volle maan in Ram in Oktober is ook een mooi moment om als vrouw in verbinding te gaan met jouw cyclus. De cyclus van de vrouw loopt vaak in lijn met de cyclus van de maan. Wanneer er disbalans in de cyclus van de vrouw is, kan dit zorgen voor ongemakken, emotionele blokkades of angsten. Soms zijn deze angsten niet van jou of draag je energie van anderen bij je. De Full Moon Womb Awakening Class is een reinigend ritueel gebaseerd op de rite van de baarmoeder.

Je maakt een diepe innerlijke reis waarin je herinnert wie je werkelijk bent. Als vrouw. Daarnaast helpt het je om oude pijn en trauma vanuit het bekken en de baarmoeder los te laten. Deze kan je bijvoorbeeld bij je dragen vanuit de vrouwenlijn. Maar ook door een bevalling, trauma uit relaties met past partners. Dit ritueel helpt je je innerlijke vuur weer te laten stromen vanuit ontspanning en vertrouwen.

Je kunt het ritueel in je eigen tijd volgen. Het beste tijdens de volle maan. Maar 2 dagen voor of na de volle maan is deze ook nog voelbaar.

In deze boeken lees je meer over de baarmoeder en het helingsproces

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds