fbpx

Op 8 november 2022 staat de volle maan in stier. Precies om 12:02 uur. Tijdens deze volle maan gaat het over loslaten van frustratie en boosheid. Koppigheid. Daar waar het teken stier voor staat. Aankomen bij jezelf in diepe rust zodat je voelt hoe jij kunt gronden.

De aandacht en focus gaat naar binnen. Zeker in deze tijd kan het allemaal wat onrust aanvoelen. De zon staat in het waterteken Schorpioen en de maan in het aarde-teken Stier. Dit kan nog wel eens botsen en voor spanningen zorgen. Koppigheid en transformatie. Klinkt als een clash in een zin. Neem de tijd om lekker te cocoonen. Mediteer. Geef je lichaam ruimte met ademwerk en yoga om werkelijk te doorvoelen wat er in jou speelt.

Betekenis van het teken stier tijdens volle maan in november

Schorpioenen en stieren zijn standvastige types. Doorzettingsvermogen, focus en daadkracht zijn woorden die terugkomen in deze. Het is nu juist belangrijk om in rust naar jezelf terug te keren. Opnieuw voelen waar ligt jouw focus. Waar geef jij aandacht aan. Is dat de wereld buiten jezelf. Of is het aan jezelf en in jezelf?

Het sterrenbeeld stier gaat over aarden. Rust in jezelf vinden. En vooral de veiligheid in jezelf vinden. We kijken hierin naar het aarde element. Het aarde element staat in verbinding met gronding vinden in jezelf. Wanneer het aarde element uit balans is, dan is je mind overactief. Ben je druk bezig om de veiligheid vooral buiten jezelf te zoeken.

Deze volle maan nodigt je uit om de weg naar binnen te maken. In diep voelen te gaan en te vertrouwen op de veiligheid die je binnen jezelf kunt vinden. Jouw eigen ritme. Het ritme dat voor jou telt.

Sluit maar even je ogen. Voel hoe je ademt. Hoe stroomt je ademhaling? Is dit jouw ritme of komt dit ritme buiten jou vandaan? Door gebeurtenissen buiten jou? Je mag de weg naar binnen maken naar jouw eigen unieke ademritme. Het ritme waar jij in kunt gronden en bij jezelf kunt aankomen.

De Schorpioen in de zon zal je een zetje naar transformatie geven. Daar waar de stier koppig en standvastig op zijn plek wil blijven, weet de schorpioen te overtuigen dat je mag loslaten waar je geen aansluiting meer mee kunt vinden.

Rituelen die je kunt doen om op jezelf te focussen

De volle maan is een aantal dagen voor en na de volle maan goed voelbaar. We leven er naartoe en laten weer los. In deze periode is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Jezelf de ruimte te geven en te accepteren dat wat er is er ook mag zijn. In koppigheid blijven hangen of veiligheid buiten jezelf zoeken is geen oplossing. Make yourself ready for the change within you.

Neem de tijd voor jezelf. Je mag lekker in rust bij jezelf aankomen. Steek de kaarsjes lekker aan. Maak je huis gezellig. Je kunt eventueel lekker wierook aanzetten. Dit helpt om je mind te kalmeren en in een meditatieve staat bij jezelf aan te komen.

Mediteer. Adem. Beoefen yoga. Neem de ruimte om in stilte bij jezelf te zijn. Adem rustig door. Voel wat er van binnen in jou speelt. Wat je los wilt laten en waar je ruimte aan wilt geven.

Journal. Schrijf na je meditatie op wat je voelde, ervaarde, los wilt laten en ruimte voor wilt creëren. Alles mag er zijn. Hou je vooral niet in.

Reinig je edelstenen in het maanlicht. Je kunt je edelstenen in de vensterbank neerleggen. Schoonspoelen met water of buiten in de aarde stoppen. Dit laatste helpt om de edelstenen weer kracht bij te zetten zodat je aardsheid met je mee kunt dragen.

Full Moon Rite van de Baarmoeder

Een eeuwenoud ritueel die je kunt doen om oude pijn en trauma los te laten uit de baarmoeder. Tijdens volle maan is het een geschikt moment om los te laten wat je niet meer dient. De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. De baarmoeder is een plek voor geboorte en creatie van leven.

Dit ritueel nam Joyce eerder op voor elke vrouw die meer in verbinding met zichzelf wil komen. Je kunt het ritueel hier bestellen.

2 Comments

  1. […] juli 2022 in Steenbok12 augustus 2022 in Waterman10 september 2022 in Vissen9 oktober 2022 in Ram8 november 2022 in Stier8 december 2022 in […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds