fbpx

De laatste volle maan staat op 8 december 2022 in tweelingen. Volle maan is de fase in de maancyclus waarin we onze successen vieren, projecten afsluiten en loslaten wat we niet mee willen nemen in de nieuwe maanfase. In deze dus ook in het nieuwe jaar. Deze volle maan gaat over het loslaten van wat jou niet meer dient in 2022. Wat wil jij meenemen en wat wil jij loslaten? Dit zijn mooie vragen om over na te denken op deze dag. Dit kan je doen door rituelen toe te passen en te verdiepen in jezelf.

Tweelingen en de invloed van de volle maan

Tweelingen is een sterrenbeeld wat samenkomt met het lucht element. De lucht types zijn vaak mensen die snel voortbewegen naar een nieuw tijdperk. Dit kan er vaak ook voor zorgen dat bepaalde emoties die wel aan het licht mogen komen niet gezien worden. Juist nu is het een mooi moment om de ruimte te nemen voor jezelf. De stilte in te gaan en te voelen waar jij op wilt focussen het komende jaar.

Rituelen die je kunt toepassen tijdens volle maan in tweelingen om te reflecteren op 2022 en 2023

Er zijn mooie oefeningen die je kunt inzetten voor jezelf om helder te krijgen wat / wie jij wilt loslaten en waar je juist ruimte voor wilt maken. Oefeningen die je zelf kunt doen thuis:

Mediteer

Neem de ruimte om bij jezelf in te checken. Waar wil je ruimte aan geven? Wat wil je loslaten? Laat het naar je toekomen. Denk er niet teveel over na. Voel vooral. Wat geeft je hart aan? Je kunt ook mijn volle maan en eindejaars meditatie beluisteren.

Full Moon Womb Awakening Class

Tijdens deze Full Moon Womb Awakening Class neemt Joyce Mol, Founder van Mind Events Factory je mee op een innerlijke reis. In deze innerlijke reis mag je loslaten wat je niet mee wilt nemen richting de nieuwe maan cylcus. In deze innerlijke reis ga je verbinding maken met jouw ‘womb space’. Jouw sacrale energie die staat voor creativiteit, verbinding en vrouwelijke energie. Hier bevindt zicht jouw stille kracht.

De womb awakening class is gebaseerd op het ritueel van de Rite van de Baarmoeder. Als womb keeper geeft Joyce de rite door in deze Womb Awakening class. The Rite of the Womb is een oud ritueel dat van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Een helende ritueel waarin angst en pijn worden gedeeld, geheeld en losgelaten.

De Rite van de Baarmoeder is een mooi en krachtig ritueel en vereist diep innerlijk werk uit het verleden om angst, pijn en trauma op te lossen. Zodat je kunt landen in jouw werkelijke zelf. Jouw pure essentie en stille kracht.

Het is nog krachtiger om dit ritueel te doen met de volle maan. Tijdens de volle maan is het de tijd om de ruimte te nemen om naar binnen te keren en te voelen wat je los wilt laten. Zodat je de nieuwe cyclus met een open hart en een hernieuwde verbinding met je vrouwelijkheid kunt verwelkomen.

Practice yin yoga

Yin Yoga is een mooie methode om in je zachte energie te zakken. In rust zodat je kunt voelen waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Je lichaam geeft weer wat er in je mind speelt. Yin Yoga is een zachte vorm van yoga waar je niet lenig voor hoeft te zijn. Je hoeft er ook niet dun voor te zijn en ook niet lenig. Iedereen kan het. Het gaat over terugkeren naar de zachtheid in jezelf. Met mildheid naar jezelf kijken en voelen wat je hart je ingeeft.

In het Moon Phase Yin Yoga e-book krijg je voor elke maanfase een yin yoga practice, journal opdrachten en informatie over de maanfasen. Een mooi cadeau aan jezelf om in het nieuwe jaar mee te starten. Je kunt het e-book printen of zelf een notebook aanschaffen en de journal practices hierin opschrijven.

Wil je liever video’s bekijken om yin yoga oefeningen te doen? Dan is de online yin & fascia therapy cursus een mooie verdiepende cursus voor deze winter. Met de code ‘innerlijkestilte’ ontvang je €50,00 korting op de cursus.

Maak een maanwandeling

Neem de tijd om buiten in de natuur te zijn. Juist door buiten te wandelen met volle maan kan je je hoofd leegmaken zodat er ruimte ontstaat voor nieuw.

Zwem met volle maan in tweelingen in natuurwater

Koude dips zijn heerlijk om je immuunsysteem te boosten. Daarnaast werkt het ook diep transformerend om op je ademhaling te focussen in het koude water. Je leert omgaan met een stress reactie waardoor je in het dagelijks leven ook beter met stress situaties om kunt gaan. In deze blog lees je meer over de voordelen van zwemmen in natuurwater.

1 Comment

  1. […] 18 januari 2022 in Kreeft16 februari 2022 in Leeuw18 maart 2022 in Maagd16 april 2022 Weegschaal16 mei 2022 in Schorpioen14 juni 2022 in Boogschutter13 juli 2022 in Steenbok12 augustus 2022 in Waterman10 september 2022 in Vissen9 oktober 2022 in Ram8 november 2022 in Stier8 december 2022 in Tweelingen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...