fbpx

Yin Yoga is een vorm van yoga waarin we werken op het dieper liggende bindweefsel, de gewrichten en spieren. Door houdingen 3 tot 5 minuten aan te houden kun je in de stretch voelen waar je in overgave mag gaan en los mag laten. Ook leer je jouw grenzen beter kennen. In dit blog ontdek je yin yoga oefeningen voor thuis. Zodat jij op elk moment thuis onder fijne begeleiding je oefeningen kunt doen.

Welke yin yoga oefeningen zijn er?

Er zijn diverse yin yoga oefeningen die je kunt doen. Yin Yoga is verbonden aan de cyclus van de elementen leer vanuit de Chinese Geneeskunde. Er wordt tijdens een les vaak gericht op een element als aarde, water, hout, vuur of metaal. Deze elementen zijn verbonden aan de organen en emoties. Emoties die gevoeld worden of juist stagneren. Door de doorstroming weer te stimuleren door middel van diepe stretches en navoelen, zul je merken dat je op bepaalde vlakken in je leven weer meer energie gaat ervaren. Fysiek en mentaal.

Spirituele betekenis in yin yoga

Er wordt vaak alleen gekeken naar de fysieke werking van yin yoga. Maar het gaat veel dieper dan dat. De werking van de houdingen hebben ook een spirituele betekenis. Het werkelijk voelen en ervaren van dat wat er is in jou. Zijn in het moment zonder oordeel. Voelen zonder oordeel. En acceptatie. Zelf heeft yin yoga mij na een auto-ongeluk geleerd dat het herstelproces van een whiplash tijd kost. Niet alleen het fysieke, maar ook een innerlijk proces wordt in gang gezet. Het zijn vaak levensveranderende gebeurtenissen die zorgen dat mensen met yoga gaan starten.

Yin Yoga is een zachte manier die voor iedereen toegankelijk is. Op spiritueel vlak kom je jezelf tegen. Je leert jezelf beter kennen. Je leert de stilte accepteren en met ongemakken omgaan.

Yin Yoga oefeningen voor thuis

Ben je benieuwd naar yin yoga oefeningen voor thuis? Op het online learning platform staan diverse yin yoga lessen welke je in je eigen tijd en tempo kunt volgen. Ook is de online yin & fascia therapy cursus een mooie diepgaande cursus welke je thuis kunt volgen. In deze cursus worden yin yoga oefeningen gecombineerd met massage ballen om de fascia te stimuleren. De fascia is het vlies wat ons gehele lichaam samenhoudt maar daardoor ook voor disbalans kan zorgen bij blessures, littekens en emotionele blokkades.

Verder zijn er een aantal blogs op dit platform waarin ik een aantal yin yoga oefeningen heb uitgelicht:

Er zijn nog veel meer yin yoga oefeningen. In het Moon Phase Yin Yoga E-book staan voor iedere maanfase sequences omschreven met pictogrammen en uitleg over de chinese geneeskunde, maanstanden en schrijfopdrachten. Gemakkelijk om thuis uit te voeren en iedere maancyclus er weer bij te pakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...