fbpx

Terwijl de kleuren van de zomer beginnen te vervagen en het daglicht geleidelijk afneemt, bevinden we ons op een cruciaal punt in het natuurlijke ritme van de aarde: de herfst-equinox. Deze astronomische gebeurtenis markeert de overgang van zomer naar herfst, van dag naar nacht, en is een tijd van diepgaande betekenis in veel culturen en oude tradities. In deze blog verken je de herfst-equinox en hoe we het seizoen van evenwicht dat het vertegenwoordigt, kunnen omarmen.

Wat is de herfst-equinox?

De herfst-equinox vindt plaats wanneer de evenaar van de aarde op één lijn staat met het centrum van de zon. Deze astronomische gebeurtenis vindt plaats rond 22 of 23 september op het noordelijk halfrond (tegenovergestelde tijd op het zuidelijk halfrond). Op deze dag zijn de lengte van dag en nacht vrijwel gelijk. Wat symbool staat voor een moment van perfecte balans tussen licht en duisternis. Na de herfstnachtevening worden de dagen steeds korter, wat het pad naar de winter aangeeft.

Oogst en dankbaarheid tijdens de herfstnachtevening

In veel culturen wordt de herfst equinox geassocieerd met oogstfeesten. En een tijd van dankbaarheid voor de overvloed van de aarde. Dit is een tijd om de vruchten van onze arbeid te vieren, zowel letterlijk als figuurlijk. Net zoals boeren de gewassen verzamelen die het hele jaar door zijn gerijpt. Kunnen ook wij de balans opmaken van de oogsten die we in ons eigen leven hebben geoogst. Prestaties, persoonlijke groei en relaties die tot bloei zijn gekomen. Bij ons in de lot in Zuid-Frankrijk worden op dit moment de druiven geoogst voor de wijn. Een Yoga & Wine Retreat kan nog heel mooi zijn op dit moment in Zuid-Frankrijk.

Op zoek naar balans in ons leven

De herfst equinox dient als een zachte herinnering aan het belang van balans in ons leven. Terwijl de natuur een transformatie ondergaat. Waarbij de levendige energie van de zomer overgaat naar de introspectieve en contemplatieve kwaliteiten van de herfst. Kunnen ook wij evenwicht in onszelf vinden. Dit is een kans om ons eigen welzijn te beoordelen en te streven naar een harmonieuze balans tussen werk en rust. Activiteit en stilte, en interne en externe aspecten van ons leven.

Verandering eren en loslaten

De herfst is een seizoen van verandering en transitie. Het is een tijd waarin bomen hun bladeren laten vallen en de landschappen van de natuur veranderen in adembenemende tinten rood, oranje en goud. Terwijl we de herfst equinox omarmen, kunnen we ook nadenken over wat we in ons eigen leven misschien moeten loslaten. Gewoonten, overtuigingen of relaties die ons niet langer voeden. Net zoals de bomen hun bladeren loslaten, kunnen ook wij loslaten wat ons niet langer dient. Waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe groei en mogelijkheden.

Verbinding maken met de natuur

Moeder Natuur nodigt ons uit om getuige te zijn van haar transformatie tijdens de herfstnachtevening. In deze periode met de natuur omgaan kan een diepgaande en spirituele verrijking zijn. Maak een wandeling door de frisse lucht. Observeer de veranderende kleuren of verzamel zelfs gevallen bladeren of eikels als symbolen van de overgang. Door verbinding te maken met de natuurlijke wereld kunnen we ons afstemmen op de seizoensenergie en onze waardering voor de cycli van het leven verdiepen.

Ook het bijwonen van onze Back to your inner nature retreat van 4 t/m 9 oktober in Zuid-Frankrijk kan heel helend zijn.

Rituelen en intenties stellen

Nu de herfst-equinox nadert, kun je overwegen om rituelen en intenties in je leven op te nemen. Steek kaarsen aan, creëer een natuuraltaar, of neem de tijd om een ​​dagboek bij te houden en na te denken over het afgelopen seizoen terwijl je intenties vastlegt voor de komende maanden. Gebruik deze tijd om jezelf te aarden, opnieuw te kalibreren en een gevoel van doel en richting voor de toekomst te creëren.

De herfstnachtevening is een mooie herinnering om balans te vinden, verandering te omarmen en dankbaarheid te uiten voor de overvloed in ons leven. Laten we, terwijl we door deze overgangsperiode navigeren, de natuurlijke cycli die ons omringen eren en onze eigen energieën harmoniseren met het ritme van de aarde. Tijdens de herfst vindt het Metaal seizoen plaats. Dit betekent dat je verbinding maakt met het element van rouw, loslaten en wat belangrijk is tijdens dit seizoen is het creëren van ademruimte voor jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds