fbpx

Door angst kan je wereld beetje bij beetje een stukje kleiner worden. Je gaat wellicht activiteiten of plekken vermijden omdat je angst voor de angst krijgt. Er zijn verschillende manieren om om te leren gaan met angst zodat je angst kunt loslaten. Zo kan jij weer ontspannen in het leven staan.

Wat is angst?

Angst is een emotie die ervoor zorgt dat je adrenaline aanmaakt wanneer er gevaar dreigt. Op zich dus geen verkeerde emotie. Het wordt alleen vervelend wanneer je angst ervaart wanneer er geen gevaar dreigt. Dit kan ervoor zorgen dat je in een angststoornis terecht komt. Hierdoor kan het zijn dat je niet meer goed kunt functioneren. Meestal komt dit door angst voor de angst.

Angst loslaten met deze tips

Het is belangrijk om te leren loslaten zodat je weer gaat vertrouwen op het leven. Maar ook vooral op jouw kunnen. Het is belangrijk om je zelfvertrouwen te boosten. Deze tips helpen je om angst los te laten:

  • Word je bewust van je ademhaling en adem rustig in en uit. Iedere inademing neem je ruimte en ontspanning mee naar binnen en iedere uitademing adem je stress en angst uit.
  • Onderzoek de oorzaak van jouw angsten en vervang deze met positieve gedachten. Je kunt dit doen middels schrijfopdrachten. Schrijf het volledig uit. Vaak zie je op papier wel dat de angsten groter zijn in je hoofd dan ze in de werkelijkheid zijn. Maar wanneer je een angststoornis hebt is het ook goed om in gesprek te gaan met een psycholoog of therapeut. Dit kan overigens nooit geen kwaad. Het helpt je om jezelf beter te leren kennen en mentaal sterker te worden.
  • Kom in beweging. Wanneer je veel in je hoofd zit, wordt de angst vaak alleen maar erger. Door te bewegen kom je weer in je lichaam en kun je je zelfvertrouwen versterken. Door je lichaam sterker te maken kun je mentaal ook meer aan.

Angst loslaten met ademhalingsoefeningen

Je ademhaling is een van de belangrijkste en makkelijkste tools om rust en ontspanning in je mind en lijf te creëren. Het is daarom een goede investering om te leren welke ademhalingsoefeningen je kunt inzetten wanneer je angst ervaart. Zo kan je altijd je ademhaling inzetten om voor het loslaten van angst. In het Online Breathe Better Programma ontdek je tools en oefeningen waarmee je angst kunt loslaten en meer vertrouwen in jezelf kunt krijgen.

Meer blogs over angst en zelfvertrouwen

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds