fbpx
Breathe Better Programma

Dat meditatie een krachtige tool is om meer ontspanning te ervaren is niet nieuw. Door dagelijks te mediteren geef je jezelf rust en ruimte. Een vorm van zelfliefde waarbij je kan opladen, relativeren en voelen wat er speelt in jou. In dit blog lees je meer over de kracht van meditatie en zelfliefde.

Wat is meditatie?

Meditatie is een beoefening waarin je je richt op 1 ding. Dit kan je ademhaling zijn, je hart, je brein of een van je chakra’s. Het kan ook een bepaald thema zijn. Zoals (zelf)liefde, ontspanning, loslaten of rouw. Het is het werkelijk toestaan en observeren van dat wat er is in het hier-en-nu. Zonder oordeel zijn in het moment.

Wat is zelfliefde?

Zelfliefde is met compassie en geduld omgaan met jezelf. Rust nemen wanneer dit nodig is. Ontspannende activiteiten doen voor jezelf. Goed voor jezelf zorgen door gezond te eten, te bewegen en te ontspannen. Maar ook mild naar jezelf zijn als het even niet lukt. Dat is zelfliefde. Zelfliefde kan ook als arrogant benoemd worden. Maar dat is het juist niet. Je kunt er niet voor de ander zijn als je er niet voor jezelf bent. Door te kiezen vanuit liefde voor jezelf, geef je de ander ook de beste versie van jezelf.

De voordelen van meditatie en zelfliefde

  • Je kunt beter slapen;
  • Je kunt je beter concentreren;
  • Je kunt je emoties beter reguleren;
  • Je leert beter met stress omgaan;
  • Je leert beter ontspannen;
  • Je leert te accepteren wat er is in het moment.

Ademwerk en meditatie

Ademwerk is een vorm van meditatie waarin je ademhaling centraal staat. Door bewust te ademen geef je jezelf de ruimte om diep te voelen wat er in jou speelt, waar je behoefte aan hebt en wat je los wilt laten. In het Online Breathe Better Programma ontdek je mee over de kracht van Ademwerk. Het bevat 6 modules met video’s, meditaties en schrijfopdrachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds