fbpx

Op 5 februari staat de volle maan in leeuw. Tijd om je hart te volgen en ook een mooi moment om stil te staan bij de successen die je behaald hebt in deze maancyclus. Door in dankbaarheid stil te staan, ga je steeds meer waardering ervaren in het leven. Volle maan is een perfect moment hiervoor. Tegelijk kan je ook in stilte voelen bij jezelf wat je los wilt gaan laten. Wat resoneert niet meer? Wat heb je succesvol afgerond? Neem hiervoor de ruimte om te reflecteren.

Betekenis volle maan in leeuw

Leeuwen staan vaak in het licht. Ze willen gezien worden. Sociaal, vurig en positiviteit staan hoog in het vaandel bij de leeuwen. Juist doordat ze actie ondernemen op hun verlangens, komen ze vaak ook waar ze naar verlangen. Geen angst. Maar plezier staat centraal.

Leeuwen kunnen heel liefdevol, grappig en positief zijn. Maar hebben ook weer andere mindere kwaliteiten zoals egocentrisch zijn, dramatisch, materialistisch en overal de beste in willen zijn.

De leeuw in volle maan nodigt uit om te reflecteren waar je nu staat. Staat dit in lijn met je ziel gevoel? Je passie? Of zoek je naar erkenning bij anderen en wil je graag gezien worden?

De belangrijkste persoon die jou mag zien dat ben jij zelf. Zie jezelf. Zie waar jij voor staat. Voel waar jouw hartje en vuurtje van gaat branden en ga dat doen. Vanuit plezier en liefde. Dit maakt het leven zoveel lichter.

Rituelen die je kunt toepassen tijdens de volle maan

Yoga en ademwerk

Yoga en ademwerk helpen je om te voelen wat jouw drijfveer is. Door te ademen en stretches te doen voor je lichaam, kan de energie weer gaan stromen.

Maanwandeling

Een maanwandeling brengt je diep in verbinding met de natuur. Het magische van de nachtzijde die je helpt reflecteren. Waar ben je dankbaar voor? En wat wil je loslaten? Ervaar het tijdens een magische wandeling in het licht van de maan. De kracht van de natuur heeft een helend effect op ons lichaam.

Cacao Ceremonie & Anahata Flow

Leeuw is een vuurteken. Waar gaat jouw vuurtje van branden? Jouw hart van overstromen? Deze Cacao Ceremonie & Anahata Flow kan je helpen deze volle maan om dat volledig te doorvoelen. Het helpt je om te verbinden met je hart.

De Anahata chakra gaat over een diepe hartsverbinding.  Het Hart Chakra.

Je gaat in deze Ceremonie en Flow ontdekken en voelen hoe je meer vanuit je hart en vanuit liefde kunt gaan leven. Voor jezelf en voor anderen. Wanneer je vanuit je ziel en je passie gaat leven, ga je ook mensen aantrekken die horen bij jouw zielenpad.

Cacao is een eeuwenoud plantenmedicijn welke helpt om je hart te openen. Je kunt voorafgaand aan de ceremonie cacao bestellen bij Pure Kakaw. Of wellicht heb je al cacao in huis.

Na afloop van de cermonie is er nog een journal practice, informatie over de anahata chakra en voedingstips om je hart meer te openen.

Deze ceremonie is onderdeel van de 7-weekse chakra flow journey. Deze kan je ook bestellen op het platform en starten met een root chakra flow en zo per week omhoog reizen door de chakra’s. Met de code ‘innerlijkestilte’ ontvang je €50,00 korting op de volledige 7-weekse cursus.

Full Moon Womb Awakening Class

Volle maan is een mooi moment om een Womb Healing te doen. Door stukken los te laten die je niet meer dienen kan de energie weer beter stromen. De Full Moon Womb Awakening Class is gebaseerd op de Rite van de Baarmoeder. Een eeuwenoud ritueel die van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Het laat je herinneren wie je werkelijk bent. Als vrouw van dit moment. In jouw kracht en essentie.

Edelstenen opladen in het maanlicht

De beste tijd om je edelstenen op te laden is met volle maan. Je kunt ze bijvoorbeeld in je tuin in de aarde stoppen om ze in de aarde en het licht van de volle maan op te laden. Heb je geen tuin? Dan kan je ze ook in het maanlicht voor je raam neerleggen.

Niet alle edelstenen kunnen tegen water. Ze breken hierdoor af en worden kwetsbaar. Je kunt ze wel onder koud water afspoelen. Zo reinig je oude energie van de edelstenen.

Moon water

Moon water… yes! Je kunt een fles met water. Eventueel met kristallen in de tuin in het maanlicht neerzetten. Laat het maanwater de hele nacht staan en drink de krachtige moon water de volgende dag op. Het reinigt je lichaam van energie die je niet meer bij je wilt dragen.

De volle maan in leeuw nodig je uit om je passie te gaan leven. Zonder schaamte en angst. Vanuit verbinding met je hart en gronding. Dit is ook mijn uitnodiging aan jou om ruimte te geven aan je diepste verlangens en dromen. Vanuit zachtheid en verbinding met jezelf.

Met de code ‘innerlijkestilte’ ontvang je 50,00 euro korting op het jaarprogramma ‘Leven volgens de Maancyclus 2023’.

2 Comments

  1. […] januari 2022 in Kreeft16 februari 2022 in Leeuw18 maart 2022 in Maagd16 april 2022 Weegschaal16 mei 2022 in Schorpioen14 juni 2022 in […]

  2. […] 5 februari 2023Volle maan in leeuw – tijd om je hart te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds