fbpx

Metaal element

Loslaten en vasthouden

Het metaal element staat voor loslaten. In de herfst laten alle bomen hun bladeren los en maken we ruimte voor de stilte. Metaal element is ook gekoppeld aan organen vanuit de chinese geneeskunde. We spreken over stimulatie van de long en dikke darm meridianen

In het proces van loslaten creëren we ook wel meer ademruimte voor onszelf. Veel houdingen die passen bij dit proces van loslaten zijn dan ook hartopeners en  long openers. Dus stretches voor het openen van het borstgebied. Maar ook oefeningen die de stoelgang bevorderen in het loslaten van afvalstoffen en overgebleven voeding in de vorm van ontlasting. 

Dit helpt onder andere om emoties als verdriet los te laten. 

Naast dat veel yin yoga houdingen voor meer ademruimte kunnen zorgen, zijn er ook diverse ademhalingsoefeningen die zorgen voor meer ademruimte en het loslaten van verdriet. In mijn online Breathe Better Programma besteden we hier ook veel aandacht aan. 

Ademhalen is een activiteit die we zelf kunnen sturen. Maar ook vooral kunnen volgen vanuit het al bestaande ademritme dat wij in onszelf dragen. Dus minder vanuit controle, maar meer vanuit het werkelijke ritme van het lichaam. 

Ademhalen kunnen we verbeteren door ademhalingstechnieken toe te passen en vastzittende emoties los te maken uit het lichaam. 

Ook in de Online Yin & Fascia Therapy ontdek je oefeningen die je helpen bij het loslaten van chronische pijn en emotionele stagnaties middels yin yoga houdingen in combinatie met massage fascia ballen en adem oefeningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: