fbpx

Wanneer je regelmatig yin yoga hebt beoefend of je wellicht hebt verdiept in de Chinese geneeskunde, dan ben je bekend met de leer van de meridianen. Dit zijn drukpunten in het lichaam waarin we de (chi) energie weer kunnen laten stromen. Tijdens yin yoga, fascia therapie, acupunctuur, massage en actieve beweging buiten stimuleren we de meridianen. Deze meridianen worden gekoppeld aan emotionele en lichamelijke klachten. Vanuit de yin yoga brengen we hier oplossingen voor door middel van deep yin stretches en ademhalen. De weg terug naar voelen in plaats van leven vanuit het ego denken.

Alle klachten die ontstaan in het lichaam en doorwerken in de vorm van gestagneerde emoties of juist een overschot aan emoties (angst, boosheid, zorgen, joy/vreugde en verdriet ontstaan voor een groot deel in het ego / brein. Dit komt vaak door gebeurtenissen in het leven waar je over nadenkt (ego). Als je hierin blijft hangen raken deze elementen (water, aarde, hout, vuur, metaal) uit balans. Methodes als yin yoga, fascia therapie, acupunctuur, guasha en massage kunnen een oplossing beiden bij het oplossen van veel chronische pijn klachten maar ook problemen in de organen en emoties.

Vanuit de fascia therapie is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat er een connectie is tussen de meridianen en de wetenschappelijk bewezen fascia lijnen. Door de meridianen / fascia lijnen te stimuleren, zorg je voor nieuwe doorstroming van energie, kan je emoties makkelijker loslaten en kan chronische pijn opgelost worden.

Elementen / emoties in lichaam en disbalans

Water = angst / flow / stilte
Disbalans: Stagnatie in de onderrug / veel in het hoofd aanwezig

Aarde = zorgen / veilig voelen
Disbalans: Stagnatie in de benen / veel in het hoofd aanwezig

Hout = boosheid / frustratie / persoonlijke ontwikkeling en groei
Disbalans: Stagnatie langs de heupen / zijkant van het lichaam, veel boosheid en frustratie en in het hoofd aanwezig

Vuur = Joy & vreugde. Maar je kunt ook doorschieten in energie.
Disbalans: doorschieten in energie. Teveel in de ‘flow’ modus. Alles waar ‘te veel’ voor staat brengt je uit balans

Metaal = verdriet / loslaten
Disbalans: weinig ademruimte, druk en spanning op de borst. Afname in energie.

 

Wat is op jou van toepassing?

Als je zo eens kijkt naar de bovenstaande elementen. Voel dan eens bij jezelf welke emoties / elementen er uit balans zijn. Waar zou je wat aan willen doen? En welke elementen zijn er juist wel in balans? Soms is er ook een teveel in energie bij het ene element, waardoor het andere element uit balans raakt. 

Tijdens yin yoga besteden we hier specifiek aandacht aan. In verbinding met de natuurlijke elementen brengen we alle elementen in je lichaam weer in balans. Zodat je energie weer beter kan stromen. De rust wederkeert in je hoofd en je lichaam sterker aanvoelt. 

Terugkeren naar je eigen natuur. Naar je eigen ademritme. Waardoor je minder aanwezig bent in je hoofd en meer in verbinding staat met je gevoel. Hierdoor komen je emoties en je lichaam weer terug in balans. 

Wil je meer de diepte in? Dan is de Yin & Fascia Therapy cursus wellicht iets voor jou. Hierin werken we specifiek op de lichamelijke en mentale klachten die jij als persoon ervaart. Zodat je je weer meer in balans voelt, meer rust in je hoofd én meer ruimte in je lichaam gaat ervaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds