fbpx

Inner work is de weg naar zelf realisatie

Vaak denderen we maar door. Doelen halen. Targets halen. Indruk maken op de mensen om je heen. Mensen helpen. Maar waar is jouw eigen proces in dit verhaal gebleven? Inner work is voor iedereen in deze maatschappij ontzettend belangrijk. Dit is het proces waarin je indrukken van de dag kunt verwerken.

Inner work hoeft geen retraite of training te zijn. Het is het gunnen van tijd aan jezelf waarin je kunt verwerken welke gebeurtenissen er allemaal op je af zijn gekomen. Veel mensen gunnen zichzelf dit niet en dan ontstaat er stress, spanning, pijn.

Het brein heeft niet meer in de gaten dat er ruimte nodig is voor ontspanning. Die fase ben je dan vaak al voorbij. Of je moet gigantisch onderuit gaan. Of je komt tot een besef dat er echt iets anders moet.

Inner work is de weg naar zelf realisatie. Het is de weg waarin je beseft wat gebeurtenissen voor jou hebben betekend. Bewust omgaan met je eigen tijd zorgt ervoor dat je de ruimte hebt om te verwerken wat er op je af is gekomen. Ook in je werk is dit belangrijk.

Je kunt wel achter elkaar door blijven gaan met het invullen van cijfers en gegevens. Maar als je hoofd geen ruimte krijgt om deze processen te verwerken dan denkt je hoofd vanavond om 21.00 uur nog steeds dat je daar mee bezig bent.

Mijn advies is dan ook. Gun jezelf tijd voor inner work. Ga aan de gang met jezelf om jezelf te ontwikkelen. Op persoonlijk vlak. Maar ook in je werk.

Inner work kan yoga zijn. Maar ook hardlopen, wandelen, mediteren, fietsen zijn vormen van inner work. Het is proces werk waarin je de ruimte geeft aan je brein om gewoon te zijn en te ontdekken waar je nu naartoe wilt op persoonlijk vlak.

Heb je behoefte aan inner work, maar weet je niet hoe? Kom dan eens een Yin Yoga les volgen. Tijdens deze lessen ga ik dieper in op het stuk inner work.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: