fbpx

De nieuwe maan staat op 25 oktober in Schorpioen. Een waterteken. Watertekens zijn emotioneel gevoelige mensen. Het waterelement is ook het element van de winter. Waarin we langzaamaan steeds meer kunnen cocoonen. De perfecte timing om in jezelf te voelen waar je je op wilt focussen deze laatste 2 maanden van het jaar.

Is het meer aandacht voor jezelf? Zelfzorg en rust? Dan is de online yin & fascia therapy training een mooie cursus om de weg naar binnen te zoeken. In deze cursus vind je diepe stilte en rust in jezelf en werken we met het water element. Je creëert ruimte in het bindweefsel en je spieren

Schaduwfase

De nieuwe maan bevindt zich altijd in de schaduwfase. De maan is dus niet zichtbaar. Ga terug naar binnen en voel waar je focus naartoe kan gaan. Wat wil je loslaten? Waar wil jij ruimte voor maken in de komende maancyclus?

Er zijn verschillende methoden om de weg naar binnen te vinden. Zoals:

  • Meditatie
  • Yoga
  • Ademwerk
  • Journalen

Ik hou van al het bovenstaande om mezelf te voeden. Ze brengen me echt terug bij mezelf. Mediteren, yoga en ademwerk helpen me om te voelen wat ik nodig heb. Waar ik ruimte voor wil maken en hoe ik dit kan doen. Zodat wat ik wil manifesteren naar mij toe komt als ik hiervoor open sta.

Journaling helpt om te verduidelijken wat mijn verlangens werkelijk zijn. Met de hand schrijven vanuit je hart geeft ruimte aan je hoofd en hart. Je echte verlangens op papier. Neem jij hier wel eens de ruimte voor?

De betekenis van het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen staat voor transformatie. Kijk eens naar jezelf. Wat zou je willen veranderen in je leven? Kijk vooral naar wat je nodig hebt en niet naar de wereld buiten je. Dit doe je heel gemakkelijk door even je ogen te sluiten. Adem langzaam in en uit. Voel hoe je wegzakt in je lichaam. Welke signalen zendt je lichaam uit? Waar kun je in transformeren?

Schorpioenen zijn doelgericht, mysterieus, vastberaden en vooral intuïtief. Durf te vertrouwen op je intuïtie. Jouw gevoel. Al denkt de hele wereld daar anders over. Je gevoel en intuïtie is zo belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Een moederlijk vrouwelijk gevoel.

Schorpioenen zijn onafhankelijk en in staat om in hun eigen kracht te staan. Wanneer je geen energie meer hebt. Weet dan dat je deze energie weer kunt aanwakkeren met je eigen ademstroom. Door diep naar binnen te gaan. Om te voelen en opnieuw verbinding te maken met je intuïtie.

Zo blijf je maandelijks op de hoogte van de maanstanden en leer je leven op het ritme van de maan

Intenties zetten tijdens nieuwe maan in oktober

Nieuwe maan is een goed moment om nieuwe intenties voor jezelf te stellen. De nieuwe maan in Schorpioen vraagt ​​om inzicht in de transformatie die je wilt doormaken. Tijdens de nieuwe maan kun je verschillende oefeningen doen zoals hierboven vermeld. Dit helpt om dichter bij je eigen gevoel te komen en echt te kiezen vanuit je intuïtie. Zonder invloed van buitenaf.

Je innerlijke wereld. Jouw lichaam. Ze spreken de taal van je verlangen. Waar verlang je nu naar? Maak hier ruimte voor.

Het waterelement en watertekens zijn verbonden met de vrouwelijke energie. Het is de tijd om meer doorgang te geven aan de zachte kracht van de vrouwelijke energie. Deep yin stretches, flow. Ademen. En stilte.

Oefeningen gericht op het waterelement (vooral de achterkant van het lichaam). Onderrug, psoas, hamstrings, kuiten, liezen, heupen en je intuïtie geven ruimte aan flow en transformatie. Deze vind je in de yin & fascia therapy cursus, maar ook in het onderstaande e-book.

In je eigen tijd kan je het Moon Phase Yin Yoga E-book gebruiken tijdens de gehele maancyclus. Deze ondersteund in jouw proces. Het e-book staat vol met yin yoga practices voor elke maanfase, journal opdrachten voor meer verdieping en informatie over yin yoga, meridianen en meer.

Wil je meer leren over het leven volgens de Maancyclus? In 2023 starten we met het online Jaarprogramma ‘Leven volgens de maancyclus 2023’. Iedere maand kun je dan meedoen aan de moonclasses, ontvang je informatie over de maan, sterrenbeelden en meer. Daarbij wordt je onderdeel van een community met gelijkgestemden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...