fbpx

Tijdens je vakantie wil je heerlijk relaxen. Maar soms kan je je ook vervelen, of weet je wellicht niet wat te doen. In dit blog lees je 11 mindful vakantie tools en tips. Tools die je mee kunt nemen naar je vakantie adres en tips voor activiteiten die je kunt gaan doen thuis of op je vakantie adres. Zo hoef jij je zeker niet te vervelen en kan je altijd een activiteit uit de lijst kiezen.

Boeken lezen

Zijn er boeken waar je maar niet aan toe komt? Of ben je benieuwd naar mijn favoriete boekenlijst? Neem lekker de tijd om te lezen, te bladeren en nieuwe kennis op te doen. Zonder moeten, maar wanneer jij het voelt. Ter inspiratie kan je de boekenlijst over ‘ademhalen‘ bekijken. En hieronder staan nog een aantal inspirerende boeken op een rij om lichaam en geest weer in balans te brengen:
Brein, hart, zijn van Daphne Feller
Moon Phase Yin Yoga E-book van Joyce Mol
Leven met de maan van Yasmin Boland
Dochters van de maan van Annemarie Peters

Journalen

Journalen helpt om je hoofd leeg te maken en inspiratie op te doen vanuit je hart.

Hiken

In Nederland, maar ook in andere landen kan je heerlijk de tijd nemen voor een lange hike. Bewegen in de natuur, het bos en langs het strand brengt je terug in een mindful bewustzijn. Het brengt je terug naar je lichaam en is natuurlijk super goed voor je conditie.

Yoga of breathwork les volgen

In je vakantie kan je heerlijk de tijd nemen om een yoga of breathwork les te volgen. Dit kan je op je vakantie adres bij een studio of teacher in de buurt, of bijvoorbeeld lekker online op je eigen vakantie adres. De vakantie is een mooi moment om te starten met een van onze online cursussen welke je geheel in eigen tempo kan volgen. Zo kom je dieper in verbinding met jezelf en kan je alles van je afzetten wat nu niet belangrijk is. Nothing is just as important as the rest for yourself.

Rondje fietsen of wandelen zonder bestemming

Vaak zijn we gehaast door de week heen en altijd met een bestemming. Voor werk, afspraken etc. Neem eens de tijd om een rondje te fietsen of te wandelen zonder bestemming en zie waar je uit komt. Op gevoel. Waar je benieuwd naar bent en wellicht wel in een totaal andere omgeving.

Schrijven vanuit je hart

Schrijven werkt therapeutisch in het loslaten van gedachten en dieper onder woorden te brengen wat je nu werkelijk voelt en waar je behoefte aan hebt. Als je dit lastig vind, dan kan het kaartendeck van Eveline Broekhuizen ‘De moed om te schrijven‘ hier goed aan bijdragen. Je trekt dagelijks een kaartje met een duidelijke boodschap waarover je dan kan gaan schrijven. Ook als je bijvoorbeeld bezig bent met een boek of niet goed weet waarover nu weer te bloggen, dan is dit kaartendeck zeker aan te bevelen.

Neem een heerlijke massage

Een moment van diepe ontspanning voor jezelf door middel van aanraking kan zoveel goed voor je doen. Start je vakantie bijvoorbeeld met een heerlijke massage.

Bezoek een wellness centrum

Een dagje weg en er even helemaal uit zijn brengt je even helemaal weg uit de bestaande wereld. Niks anders dan welzijn voor lichaam en geest.

Vroeg opstaan en zonsopgang bekijken

Start je dag vroeg en neem de tijd om de zonsopgang te bekijken.

Suppen

Suppen kan je bijna in iedere stad tegenwoordig wel doen. Kijk of je een SUP ergens kunt huren en float heerlijk in het moment door de grachten of de natuurrijke omgeving.

Mindful Mandala’s kleuren

Het inkleuren van mandala’s is ontzettend mindful. Je bent volledig in het moment en neemt de ruimte om lekker tot jezelf te komen. De kleuren die je gebruikt zijn vaak ook de expressie van de emoties en de gevoelens die op dit moment in je huizen. Je kunt een kleurboek aanschaffen of er zelf een tekenen met een passer of volledig vanuit je hart. Doe lekker waar jij behoefte aan hebt. Vanuit je intuïtie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds