fbpx

Fascia yoga is effectief bij diepe ontspanning en het loslaten van chronische pijn. Veelal denken mensen dat ‘pijn’ ontstaat door spieren. Maar grotendeels ontstaat dit in het vlies eromheen. De fascia. Doordat er disbalans kan ontstaan in dit netwerk wat het gehele lichaam samenhoudt, werkt dit door op andere gebieden in het lichaam. Dit kan door operaties, blessures, emotionele blokkades en trauma komen. In dit blog lees je hoe fascia yoga kan helpen bij ontspannen en loslaten van chronische pijn.

Wat is fascia?

Fascia is weefsel dat zich bevindt rondom de spieren, organen, gewrichten en botten. Lange tijd werd gedacht dat chronische pijn zich alleen in de spieren kon vastzetten. Maar de invloed van fascia is nog veel groter. Het verbind het hele lichaam met elkaar als een organisch netwerk. Wanneer er blokkades in het fascia ontstaan door middel van breuken, operaties, littekens of emoties, werkt dit door op het hele netwerk. Fascia stimulatie met yoga kan helpen om de fascia weer gezond te krijgen en emotionele en fysieke blokkades los te laten.

Wat is fascia yoga?

Fascia yoga is een vorm van yoga waarbij gebruik wordt gemaakt van props als fascia ballen. Door deze in te zetten in yoga houdingen, kunnen klachten op een dieper niveau opgelost worden. Zo worden yin yoga houdingen gecombineerd met massage ballen. Maar ook de opbouw van kracht is belangrijk in het soepel houden van de fascia en het versterken van het lichaam.

Yin Yoga is een bekende yogavorm waarin we houdingen 3-5 minuten aanhouden om blokkades in het bindweefsel op te lossen. Fysiek en emotioneel werkt dit door. Wanneer er extra stimulatie bij komt met fascia ballen, kun je nog dieper gaan in het bindweefsel. Vaak kom je met fascia ballen ook op plekken waar je alleen met de yin yoga houding niet kunt komen. Ontdek hier meer over yin & fascia therapie.

Fascia yoga benefits:

  • Chronische pijn;
  • Spanning en stagnatie in het bekken;
  • Emotionele blokkades die je moeilijk los kunt laten;
  • Litteken weefsel gezonder maken;
  • Rugklachten verminderen;
  • Minder in je hoofd en meer in je lijf aanwezig zijn;
  • Leren vertragen en voelen welke emoties er aanwezig zijn.

Yin & Fascia Therapie Cursus

De 6-weekse online yin & fascia therapie cursus is een veelvuldig gevolgde fascia yoga training. Denk hierbij aan individuen met chronische pijn klachten, littekens, emotionele blokkades. Maar ook vele yoga docenten, acupuncturisten, (massage) therapeuten, ademwerk coaches en body workers volgde deze training live en online. Het is een mooie aanvulling op je huidige toolbox die diep doorwerkt tot in iedere cel. En ook een fijne reis voor jezelf waarin je afreist naar diepe stilte, rust en ontspanning. Meer over de cursus lees je hier.

Je kunt ook alleen een losse yin & fascia therapie masterclass volgen. Hierbij ontvang je dan ook 2 fascia ballen thuis. Zo kan je zelf de les volgen en blijven herhalen. Herhaling is nodig wanneer je op de langetermijnresultaat wilt zien in het ontspannen en herstellen van pijn en emotionele blokkades in de fascia.

Feminine Elemental Yin Yoga, Breathwork & Fascia Therapie Retreat

Ben je toe aan een getaway? Dan is het Feminine Elemental Yin Yoga, Breathwork & Fascia Therapie Retreat voor jou. Tijdens het retreat verblijf je in de natuur in verbinding met de natuurlijke elementen. Je wordt meegenomen in Yin Yoga oefeningen volgens de vijf elementen, fascia therapie, cacao ceremonie, soundhealing en breathwork. Dit retreat is voor iedere vrouw die meer in verbinding met zichzelf wil komen en chronische pijn en emotionele blokkades wil loslaten.

Meer lezen over fascia yoga? Lees dan onderstaande blogs.

2 Comments

  1. […] vlies dat alle gewrichten, spieren en organen samenhoudt. Maar ook waar pijn voelbaar in kan zijn. Fascia is vloeibaar en beweeglijk wanneer het gezond is. En wanneer er stagnaties en emotionele disbalans […]

  2. […] Fascia losmaken met yin yoga en massage ballenBack to your inner nature retreat 4-9 oktoberFascia TrainingFascia yoga voor ontspanning en loslaten chronische pijn […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds