fbpx
yoni-ei

Grote kans dat je wel eens hebt gehoord van een yoni-ei, maar eigenlijk geen idee hebt wat het precies is. Mocht dat het geval zijn, dan ben je bij dit blog helemaal aan het goede adres. We vertellen uitgebreid over een yoni-ei, een kristallen of edelstenen ei dat je in je vagina stopt en onder meer zorgt voor een gezondere relatie met je vagina. Benieuwd? Lees dan gauw verder. 

De werking van een yoni-ei

Een yoni-ei is letterlijk een ei voor in de vagina. Het woord ‘yoni’ is eeuwenoud en betekent in het Hebreeuws ‘baarmoeder’, ‘bron’ en ‘vagina’. Volgens het Taoïsme – een Chinese filosofie – betekent ‘yoni’ heilige tempel en is het de bron van vrouwelijke energie en kracht. 

Vrouwen die het Taoïsme aanhangen gebruiken een yoni-ei om hun vrouwelijke energie in balans te krijgen en hun seksuele energie te stimuleren. Dat doen ze door het ei in te brengen in hun vagina. In de Westerse wereld wordt het yoni-ei juist voornamelijk gebruikt om de bekkenbodemspieren te trainen. 

Binnen het Taoïsme is het een proces van jaren voordat je een yoni-ei op een juiste manier, passend bij jou gevoel, en met de juiste intenties gebruikt. Het is dus van belang dat je je lichaam goed kent en op basis daarvan gaat onderzoeken wat voor jou het fijnste werkt. Vraag jezelf af: ‘Waar hebben ik en mijn lijf behoefte aan? Waar verlang ik naar? En waar voel ik me goed bij?’’

Van kristal tot rozekwarts

Vroeger – en nog steeds binnen het Taoïsme – wordt een yoni-ei gemaakt van jade, een edelsteen met een kalmerende, harmoniserende en reinigende werking. Tegenwoordig worden yoni-eieren van diverse soorten kristallen en edelstenen gemaakt. Het is dan ook aan jou om te onderzoeken wat je behoeftes zijn en op basis daarvan te kiezen voor een yoni-ei van bijvoorbeeld rozekwarts, bergkristal of unakiet. Als je kiest voor een ei van rozekwarts, zorgt dat voor vrede en liefde en opent het je hart. Unakiet versterkt juist je geest en helpt je gronden. Ga je voor een ei van bergkristal? Dan zul je meer balans en harmonie ervaren in je lichaam. 

Naast keuze in materiaal, heb je ook de keuze uit diverse soorten maten. Als je voor de eerste keer een yoni-ei gebruikt, is het verstandig om voor een klein ei te gaan. Heb je al meer ervaring? Dan kun je kiezen voor een groter formaat.

Wil je graag een yoni-ei aanschaffen? Hier vind je diverse soorten yoni-eieren. 

Tijd voor opwarming

Voordat je een yoni-ei gaat gebruiken, moet je het ei eerst reinigen. Dat doe je door het ei een paar minuten in net niet kokend water te leggen. Laat het ei vervolgens drogen in de lucht en probeer ‘m enkel nog aan te raken met gewassen handen. Wanneer het yoni-ei eenmaal gereinigd is, is het klaar voor gebruik. 

Het inbrengen van een yoni-ei kan – zeker de eerste keer – spannend zijn. Toch is het het makkelijkste als je volledig ontspannen bent. Neem er dan ook de tijd voor. Probeer je ademhaling onder controle te krijgen, steek eventueel wat kaarsjes aan en mediteer voordat je het ei inbrengt. Op die manier ben je helemaal ontspannen en maak je er een mooi ritueel van. Het kan daarnaast fijn zijn om het ei tussen je handen te verwarmen en jezelf wat te masseren zodat je in the mood raakt en het makkelijker wordt het yoni-ei in te brengen. 

Benieuwd hoe je beter en meer ontspannen kunt ademenen? In dit blog delen we drie tips. 

Het inbrengen en oefeningen 

Als je het gevoel hebt dat je in the mood bent, is het tijd om het yoni-ei in te brengen in je vagina. Laat het ei met de bolle kant tegen je vagina leunen en wacht dan tot je vagina het ei inneemt. Het is belangrijk dat je het yoni-ei niet gelijk naar binnen duwt, maar echt tijd neemt voor het proces. Ei eenmaal ingebracht? Dan is het aan jou om te bepalen wat je ermee gaat doen. 

Hier lees je meer over het inbrengen van een yoni-ei.

Je zou je oefeningen kunnen doen om je bekkenbodemspieren te trainen. Door het trainen van je zogeheten pc-spier zorg je ervoor dat er meer bloed door je vagina stroomt, waardoor je orgasmes intenser worden. Dit doe je door het ei heen en weer te bewegen door je bekkenbodemspieren aan te spannen en vervolgens weer los te laten. Welke oefening je ook doet, het is altijd belangrijk dat je je ontspannen voelt en in verbinding staat met je lichaam zodat je goed ervaart wat goed voelt. 

Wil je meer weten over het creatief vermogen en onze bekkenbodem? Maar ook hoe je je bekkenbodemspieren traint met een yoni-ei? Je leest het in dit blog

De afronding 

Tijdens het doen van de oefeningen zul je merken dat je vagina in de loop van de tijd wat gespannen gaat aanvoelen. Is dat moment aangebroken? Kies er dan voor om de oefening te stoppen en nog even rustig op bed te gaan liggen. Ook kun je het yoni-ei verwijderen of wachten tot het ei vanzelf naar buiten komt.  

Als het yoni-ei eenmaal weer uit je vagina is, kun je ervoor kiezen om het ritueel volgens het Taoïsme af te ronden. Dat doe je door het ei onder je navel te leggen en met je handen ronddraaiende bewegingen te maken over je buik. Zo sla je je energie op en maak je op een ontspannen manier een einde aan het ritueel. 

Disclaimer: ben je zwanger of ongesteld, of heb je last van een blaasontsteking of een andere vaginale infectie? Gebruik het ei dan niet. In principe kun je het ei gewoon gebruiken als je een spiraal hebt. Twijfel je daarover? Neem dan contact op met je huisarts. 

5 Comments

  1. […] De plek waar creatie van leven zich manifesteert en je verbind met je vrouwelijke cyclus. Lees hier over het yoni ei hoe het […]

  2. […] Een mooie practice om te doen tijdens de volle maan is ook een practice met een edelstenen yoni-ei. Meer over oefeningen met een yoni ei lees je hier. […]

  3. […] oefeningen die je kunt doen om verbinding te maken met je baarmoeder. Zo kan je yoni yoga doen, yoni practices met een yoni ei. Maar ook ademwerk oefeningen waarin je verbinding maakt met het bekken en de […]

  4. […] je om meer in balans te komen en de masculine en feminine energy beter te laten stromen in jou. Een yoni egg kan je ook helpen om meer in verbinding te komen met jouw vrouwelijke […]

  5. […] dit gebied. In onze webshop vind je diverse yoni eggs die je kunt inzetten in jouw practice. En in dit blog lees je meer over hoe je een yoni ei kunt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...