fbpx

Raw Cacao is steeds meer upcoming in de health & yoga branche. Maar wat maakt de raw cacao nu zo positief voor body & mind? In deze blog vertel ik je hier meer over. Wat raw cacao jou kan brengen en hoe je het in kan zetten. Tijdens de Cacao Ceremonies in combinatie met breathwork & yoga zetten we het in voor een diepere verbinding met jezelf en je hart. Maar ook in het dagelijks leven heeft dit op de langere termijn vele voordelen. Benieuwd geworden? Lees gauw verder…

Herkomst

Cacao is afkomstig van de Theobroma Cacaoboom, wat ‘voedsel van de goden’ betekent (theo = god en broma = voedsel). Bij ‘gewone’ cacao worden de cacaobonen gebrand en loopt tijdens het malen de temperatuur hoog op. Raw cacao wordt niet gebrand en bij lage temperaturen gemalen. Ook komt de temperatuur tijdens het fermentatieproces niet boven de 45ºC. Hierdoor heeft raw cacao een heel andere smaak dan ‘gewone’ cacao én een andere prijs. Dit komt doordat de cacao in zijn meest pure vorm wordt gebracht en niet wordt gemengd met andere ongezonde stoffen.

Voordelen voor body & mind

Cacao heeft daarbij verschillende voordelen voor het immuunsysteem en het brein. Doordat de raw cacao zo min mogelijk bewerkt wordt, blijven de positieve stoffen in de raw cacao over om lichaam en geest te voorzien van positieve effecten in het neurosysteem. Daarnaast bevat raw cacao antioxidanten welke ontgiftend werken voor het lichaam.

Positieve energie en verbinding met het hart

In onze studio zetten we de raw cacao in combinatie met breathwork & yoga in om de verbinding met het hart te bevorderen. De raw cacao drank verwarmd het lichaam. Opent het hart en brengt een positieve energie teweeg in je mind. Door dit te combineren met breathwork en yoga worden oude blokkades opgelost zodat je nog meer kunt gaan leven vanuit je hart. Jouw zielsverlangens.

Stimulatie van stemming, focus, creativiteit en inspiratie

Naast de positieve effecten op het lichaam stimuleert de raw cacao, breathwork & yoga ook creativiteit en inspiratie. Wanneer je meer in verbinding bent met je hart, kom je in verbinding met jouw creativiteit en inspiratie. De bron in jezelf waarin jouw authenticiteit mag gaan stralen.

Fenylethylamine (PEA) is een stemmingsregelaar en triggert gelukshormonen zoals endorfine, dopamine en noradrenaline. Vergelijkbaar met wanneer we verliefd worden of seks hebben. Het verhoogt de focus en energie en ondersteunt een flow waarin we de tijd kunnen verliezen. Daarom kan een cacaotje zo fijn zijn om mee te werken. Ook wordt het libido gestimuleerd, vermindert het angstgevoelens en wordt PEA gebruikt als een extract tegen depressieve symptomen. Veel fijner om het direct uit een natuurlijk product op te nemen. 

Anandamide wordt het ‘geluksmolecuul’ genoemd (ananda betekent gelukzaligheid in Sanskriet) voor het creëren van een gevoel van euforie, ook wel bekend als de ‘runner’s-high’. Het reguleert stemming, geheugen, eetlust en pijnperceptie.

Tryptofaan is cruciaal voor de productie van serotonine (vermindert angst en stress) en melatonine (gerelateerd aan de slaap). Cacao is een directe bron, terwijl tegelijkertijd modulerende middelen (MAO-remmers) in cacao de afbraak van neurotransmitters zoals serotonine, dopamine en noradrenaline voorkomen, waardoor het effect langer en sterker is.” (Pure Kakaw)

De cacao die wij gebruiken in de ceremonies is afkomstig uit Nicaragua welke door Pure Kakaw wordt aangeboden in Flakes, Blokken en Hearts.

Wil je meer weten over onze ceremonies? Check dan de volgende Cacao Ceremonie Datum. Je kunt ook bij Joyce terecht voor een Privé Cacao, Breathwork, Yin & Soundhealing sessie. In de privé sessie gaat alle aandacht uit naar jou. Werken we op specifieke onderwerpen die in jouw leven spelen en herstellen we de liefde voor jezelf, verbinding en creativiteit in jou in een sessie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds