fbpx

Bij Mind Events Factory kan je ook terecht voor Massages. John van Roosmalen van Rolfing Alkmaar geeft Rolfing & Massage therapy sessies. Hierin wordt met name gewerkt op de fascia. Het dieper liggende bindweefsel. Ook kan je terecht voor holistische ontspanningsmassages. Meer informatie lees je op deze pagina.

John zijn manier van werken sluit ontzettend goed aan bij de en yin & fascia therapy trainingen die wij aanbieden.

Rolfing Massage

Bij acute klachten of pijn of het overlopen van de denkbeeldige emmer kunnen een enkele of een korte serie losse Massagetherapie / Rolfing sessies helpen om de acute pijn en klachten te verlichten of weg te nemen en ook bij stress-gerelateerde klachten en burn-out. Hiervoor zet ik de kennis in die ik opdeed tijdens mijn Rolfing opleiding en de brede therapeutische basis die de vierjarige opleiding holistische massagetherapie aan de Academie voor Massage en Beweging in Amsterdam me gaf:

  • Structurele Integratie, fascia bodywork, diepe weefselmassage, voor mij de inspiratie om de Rolfing opleiding te gaan doen;
  • Bewegingseducatie en bewegingstechnieken, gebaseerd op het werk van Milton Trager, danseducatie en Fascia Stretch Therapie;
  • Therapeutische vorming, over persoonlijke ontwikkeling, psychosomatische achtergronden en karakterstijlen;
  • Medische Basiskennis conform Plato-eisen.

Marcel na een ingelaste Rolfing / Massagetherapie sessie

HET WAS (ALWEER) IN MIJN RUG GESCHOTEN. JOHN BEHANDELDE MET ZORG EN AANDACHT MIJN ONDERRUG EN OOK PLEKKEN IN MIJN RUG EN BENEN WAARVAN HIJ DACHT DAT ZE BIJDROEGEN AAN DE SPANNING EN PIJN. HET BEHANDELEN VAN MIJN SPIEREN EN BINDWEEFSEL VOELDE AF EN TOE PITTIG AAN, MAAR IK VOELDE METEEN HET VERSCHIL. MIJN STIJFHEID WAS GROTENDEELS VERDWENEN EN IK KON WEER BIJNA NORMAAL FUNCTIONEREN. EEN WEEK LATER EN HET WAS ALWEER BIJNA ALS VANOUDS.

De tijd die voor een losse Rolfing / Massagetherapie sessie staat is 75 minuten. Het kan ietsje uitlopen. De sessies vinden plaats op een massagetafel. Rolfing / Massagetherapie werkt het beste op de blote huid. Je bent daarom bij voorkeur gekleed in ondergoed.

Bij langdurige, chronische, structurele of meer complexe klachten raad ik de serie van 10 Rolfingsessies aan. Je kunt daar ook nog mee beginnen na een of enkele losse sessies.

Ontspanningsmassages

Rolfing Alkmaar biedt diverse vormen van ontspanningsmassage, zodat je op ieder moment kunt kiezen wat er het beste bij je past. Hoe gaat het er aan toe tijdens een massage? Dit artikel geeft aardig weer hoe ik het ook zelf zou zeggen: 10 dingen die een masseur/masseuse wil dat je weet.

Holistische ontspanningsmassage

Geïnspireerd door de Esalen massage. Gekenmerkt door de kwaliteit van aanraking en lange, vloeiende bewegingen met de volle hand en onderarmen. Laat je vervoeren door mijn speciale ‘distraction’ techniek. Meestal is dit een volledige lichaamsmassage. Jij geeft aan waar je accenten wilt of laat je verrassen.

Diepe weefsel ontspanningsmassage

Ontspanning door stevige, diepe technieken. Lang, langzaam, specifiek en diep. Voor wie van stevige aanraking houdt. Je profiteert hierbij ook van mijn Rolfing & Massagetherapie ervaring en kennis van anatomie en het bewegingsapparaat. Mijn handen vinden de spanning en smelten die weg.

Intuïtieve ontspanningsmassage

We laten ons verrassen door het moment. De massage wordt aangepast op jouw wensen als ontvanger en het gevoel dat ik daarbij heb. Jij geeft aan waarvoor je aandacht wilt, rug, benen, buik, armen, decolleté, nek, schouders en/of hoofd en gezicht.

Rug, nek en schouders ontspanningsmassage

Op basis van holistische, klassieke (strijkingen en knedingen) en/of diepe weefselmassage (stevig), al naar gelang je wensen en aard van je klachten. Afhankelijk van je klachten en wensen kunnen ook de armen meegenomen worden of accenten gelegd worden, bijvoorbeeld voor de onderrug. Je ligt hoofdzakelijk op je buik.

Armen, nek en schouders ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage voor als armen, nek of schouders een probleemgebied voor je zijn. Inclusief Rolfing en massagetherapie bindweefsel technieken om de spanning te verlichten. Je ligt hoofdzakelijk op je rug.

Voeten en onderbenen ontspanningsmassage

Broodnodige aandacht voor je supportsysteem, je voeten die je dragen en brengen waar je heen wilt. Inclusief Rolfing en massagetherapie bindweefsel technieken om de spanning te verlichten.

Rug en benen ontspanningsmassage

Op basis van holistische, klassieke (strijkingen en knedingen) en/of diepe weefselmassage (stevig), al naar gelang je wensen.

Kosten

De ontspanningsmassages duren 60 minuten en kosten € 56,-.
Liever 90 minuten? Dan kost het €77,. Voor de betaling ontvang je na de sessie een betaalverzoek. Naar wens kun je ook contant afrekenen.

Ontspanningsmassages vallen onder wellness en komen niet in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Voor therapeutische sessies die wel in aanmerking komen voor vergoeding door zorgverzekeraars, zie hier: https://www.rolfingalkmaar.nl/rolfing-massagetherapie-sessies/

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Weleda voor de ontspanningsmassages

Voor de ontspanningsmassages gebruikt John de 100% natuurlijke Weleda producten. De basis oliën zijn geurneutraal. Verzorgende Massageolie is fijn voor de holistische en intuïtieve ontspanningsmassages. De Voedende Massageolie past goed bij diepe weefsel technieken. Beide kunnen naar wens gecombineerd worden met een van de geurende oliën:

  • Arnica – verwarmt en ontspant
  • Calendula – verwarmt en verzorgt
  • Citrus, verfrissend – verzorgt en activeert
  • Evening primrose (teunisbloem), verstevigend – regenereert en voedt intensief
  • Lavendel, ontspannend – verzorgt en brengt tot rust
  • Wilde rozen – harmoniserend, verwent en maakt soepel

Daarnaast werkt John naar keus met biologische, geurloze kokosolie.
Soms is de Skin Food body butter meer geschikt voor diepe weefsel technieken.