fbpx

Wanneer je last hebt van pijnlijke en vermoeide voeten, kan het raadzaam zijn om een dokter of podoloog te bezoeken. Echter, wanneer het komt door veel staan. Of lang wandelen en vermoeidheid. Dan is het ook fijn om fascia therapie te doen voor je pijnlijke en vermoeide voeten. In dit blog lees je meer over fascia therapie voor je pijnlijke voeten.

Wat is Fascia Therapie?

Fascia Therapie is een vorm van (zelf) massage waarin het bindweefsel gestimuleerd wordt. De fascia / bindweefsel is alles omvattend voor de gewrichten, spieren, botten en organen. Als een netwerk houdt het je gehele lichaam bijeen.

Hoe kan je pijnlijke voeten krijgen?

  • Zwangerschap door hormonen of stand van het lichaam
  • Veel staand werk doen
  • Veel lopen
  • Schoenen die niet goed ademen
  • Door vochtigheid
  • Blessures / breuken / operaties

Pijn aan je voeten kan door allerlei manieren ontstaan. Belangrijk is om de oorzaak te achterhalen. Veel klachten zijn onschuldig en kunnen gemakkelijk opgelost worden met het goed verzorgen van de voeten en regelmatig masseren van de voeten. Fascia therapie kan dan ook helpend zijn. Bij blessures, breuken of operaties is het altijd aan te raden om met de arts te bespreken wat goed kan werken voor jou.

Fascia Therapie voor pijnlijke voeten

Veel klachten in het lichaam ontstaan ook vanuit de voeten. Wanneer de stand van je voeten niet goed is, heeft dit effect op je gehele lichaam. Wanneer er disbalans in de fascia en het bindweefsel ontstaat, heeft dit effect in het gehele netwerk. Fascia therapie helpt om de bindweefselstructuur weer in balans te brengen. Dit kan door massage door een persoon of fascia therapie in de vorm van zelfmassage. In de yin & fascia therapie masterclass of 6 weekse cursus voor therapeuten leer je meer over fascia.

Oefeningen om de fascia onder je voeten te stimuleren

  • Squat pose met fascia ballen onder de voeten
  • Dangling (vooroverbuiging) met fascia ballen onder de voeten
  • Zelf massage van de voeten met een crème

In de online masterclass en cursus leer je hier meer over. Je kunt ook deelnemen aan een van onze retreats in Zuid-Frankrijk.

Verder zijn er tal van tools die je kunnen helpen bij het ontspannen van pijnlijke en vermoeide voeten. Voor zooltjes is het altijd te adviseren om een podoloog te bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds