fbpx

Een reis die duizenden jaren geleden begon.

Een adem

Een Eva

Een Jezus

Een boeddha

De adem is onze enige eigen natuurlijke tool die ons naar heling en verlichting kan brengen. Het is de enige natuurlijke tool en onderdeel van ons dat ons elke seconde bijstaat. Samen met het hart. Soms vergeten we dat de adem bij ons hoort. Dat we er naar mogen luisteren. De inner healing journey die jij mag maken met je adem is magisch. In deze blog vertel ik je hoe je je weer bewust kunt worden van je adem.

Hier en nu

Hier en nu betekend dat je volledig in het moment aanwezig bent. Hier bij je lijf, bij iedere ademhaling, iedere stap. Je houdt je niet bezig met dubbele activiteiten maar ervaart het hier en nu bewust. Iedere seconden dat je hart tikt. Iedere seconde dat je adem door gaat. Hier en nu kun je zijn door in de natuur de bomen, planten en bloemen te observeren of door aandachtig te lopen.

De adem en het lichaam

Breathing is our inner healing medicine. De ademhaling is hetgene wat in the new age vaak vergeten wordt. We verdwijnen in een digitaal tijdperk. We hebben het druk en we moeten overal bij zijn. Terwijl het enige dat eigenlijk telt de adem is. De adem, het lichaam en de natuur zijn het enige dat continu in het moment zijn. In het ritme van de natuurlijke cyclus.

De adem is ons eigen medicijn. Veel mensen gaan super snel naar een huisarts voor een quick fix. Want ze hebben het druk. Maar de enige remedie is vertragen. Bewust aanwezig zijn bij de adem. Voelen wat het lichaam aangeeft en daar ruimte aangeven door mindfulness te beoefenen. Dit kan in de vorm van mindfulness (zittend of liggend), deep stretching (yoga) of intensieve sport. Alles waarbij de adem de tijd krijgt om te reguleren en het lichaam de tijd krijgt om stresshormonen af te voeren.

Wanneer je deze tools in handen krijgt en weet hoe je ermee kunt werken heb je goud in handen. Eigenlijk het goud wat je al in bezit hebt. Waarschijnlijk ben je gewoon vergeten dat je het al hebt en hoe je het moet gebruiken. In mijn lessen en coaching leer ik je deze tools weer te integreren in je leven.

Energieveld en verbinding

Wanneer je in staat bent om de adem te gebruiken op een meditatieve manier, dan kun je in het energieveld van het hier en nu terecht komen. Een diepe verbinding met jezelf, de natuur en de mensen om je heen. Echte aanwezigheid. Dit zorgt voor rust, ontspanning en vrijheid. Volledig loslaten en je verbonden voelen met alles om je heen hoeft geen kunst te zijn. Je kunt het oefenen. Ervaren wat het met je geest en je lichaam doet om in het energieveld van het hier en nu te floaten. In mijn meditaties laat ik je tot rust komen en zul je diep in je lichaam zakken. Een diepte reis waarbij je uiteindelijk los komt van alles wat moet. Gewoon aanwezig in het hier en nu.

Wil je meer weten over de kracht van de ademhaling? Schrijf je dan in voor het Online Breathe Better Programma. Hierin ontdek je in 6 modules hoe je van bewustzijn naar een krachtige mindset gaat met ademhalingsoefeningen, schrijfopdrachten en meditaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...