fbpx

Fascia Release helpt om chronische pijn en emotionele blokkades los te laten. Dit kan je doen door fascia yoga toe te passen in combinatie met massage fascia ballen. Op deze pagina lees je wat fascia is, fascia release sessies die je kunt boeken online en zelf massage technieken die je kunt leren via de online cursus.

Over fascia

Fascia is een belangrijk deel van het lichaam wat steeds meer naar de voorgrond komt. Fascia is dat wat het hele lichaam samen houdt. Het verbindt alle organen, gewrichten, spieren en bindweefsel met elkaar. Fascia Release is nodig wanneer er disbalans ontstaat in het weefsel rondom de organen, gewrichten, spieren en het bindweefsel.

Waar eerder vaak gedacht werd dat emotionele stagnaties ontstonden in de spieren, blijkt dit toch anders te liggen. De fascia, het pak waarin onze organen, spieren en botten samen worden gehouden, is de plaats waar chronische pijn vaak ontstaat. Hierdoor verkrampen spieren. Deze komen vast te zitten in de ongezonde stugge fascia.

Stugge ongezonde fascia ontstaat door diep gewortelde emoties (burn-out, PTSS en angststoornissen), operaties, blessures, verkeerde houding, verklevingen. Maar ook aandoeningen zoals fybromialgy en reuma kunnen veel baat hebben bij fascia stimulatie.

Fascia Release met Yoga en zelfmassage technieken

Met specifieke yoga houdingen en zelf massage technieken kunnen we veel van deze klachten oplossen. We maken bij yin & fascia release gebruik van fascia ballen. Hierdoor kunnen we emotionele en fysieke stagnaties oplossen.

Dit helpt om
– Chronische pijnklachten te verminderen en vaak zelfs op te lossen
– Emotionele stagnaties die diep zitten los te laten

Wil jij meer ruimte en flexibiliteit in je lichaam ervaren? Verdiep je dan eens in de fascia van jouw lichaam. De structuur die jouw lichaam samenhoudt en uitlijnt. De fascia is letterlijk de basis van jouw botten, gewrichten, spieren en organen. Het is alles omvattend.

In de Online Yin & Fascia cursus ontdek je hoe je met specifieke oefeningen (yin houdingen en fascia stimulatie met massage ballen) meer ruimte en flexibiliteit kunt creëren in je lichaam. Dit zijn oefeningen die je levenslang kunt inzetten. Je ontvangt hierbij ook een set fascia ballen.

We besteden ook veel aandacht aan nervus vagus en de spier van de ziel. De psoas. Dit is een spier die begint bij je onderste wervels en doorloopt naar de binnenkant van je been. Klachten als rugpijn, bekkenpijn en spanning in de heupen zijn veelvoorkomend als je geen ruimte geeft aan bepaalde emoties.

Herstel kan blijvend zijn. Juist doordat je de fascia release oefeningen thuis kan blijven doen. Je kunt ook een privé sessie boeken online. Boek dan via onderstaande calendar. Bestel eerst de fascia ballen voor thuis.


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds