fbpx

Rituelen zijn handelingen die op eenzelfde moment of plaats worden herhaald en worden gedaan in een rituele setting. Dit kan helpen om meer geluk te ervaren, de verbinding met je zelf te herstellen. Je doet dit vanuit zelfliefde en/of liefde voor de ander. In dit blog lees je rituelen die je meer geluk, verbinding en zelfliefde brengen.

Wat voor rituelen zijn er?

Er zijn diverse rituelen. Zo kun je dagelijkse rituelen doen voor het opstaan, de middag, maar ook helende avond rituelen voor het slapen gaan. Door de dag heen kunnen deze je helpen om meer focus en rust te ervaren. Dit kunnen ademoefeningen, yoga of meditatieoefeningen zijn. Maar het kan ook een wandeling zijn, een douche nemen of een kop thee drinken op een bepaald moment. Ook zijn er spirituele rituelen. Deze doe je minder frequent.

Tips voor dagelijkse rituelen:

Spirituele rituelen

Standaard rituelen die je door je dag heen doet zijn fijn om te integreren in je dag. Naast de dagelijkse rituelen zijn er ook spirituele rituelen die je wellicht niet iedere dag doet of die juist door de maand heen een betekenis voor je krijgen.

Leven op het ritme van de maancyclus

Leven op het ritme van de maancyclus brengt je in verbinding met de natuurlijke elementen. Het helpt je door de verschillende fasen heen om in stilte te zijn, in actie te komen en weer los te laten. Net als de natuur dit doet, kan jij dit als mens ook zo doen. Het Moon Phase Yin Yoga E-book bevat voor iedere maanfase een yin yoga sequence en journal opdrachten. Fijn om te integreren in jouw maandelijkse practice. Naast informatie over de maan, leer je ook over de kracht van Chinese geneeskunde en de meridianen. Hoe je deze kunt beïnvloeden en gezonder kunt leven.

Rite van de baarmoeder

De rite van de baarmoeder is een eeuwenoud ritueel welke van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Dit ritueel helpt je om oude pijn en angst los te laten vanuit de baarmoeder. Onbewust slaan vrouwen dit op vanuit de vrouwenlijn of door gebeurtenissen in het verleden. Denk aan een cyclus die uit balans is, menstruatieklachten, kinderwens, bevalling, overgang et cetera. Maar ook door misbruik en een verslechterd zelfbeeld kan er een disbalans ontstaan in de verbinding met de baarmoeder. Terwijl dit juist een bron van kracht is voor iedere vrouw.

De rite van de baarmoeder helpt je om oude pijn los te laten en je weer te herinneren wie je werkelijk bent. Tijdens volle maan kun je dit ritueel het beste doen. Dit kan in groepsverband. Maar ook online met deze Full Moon Womb Awakening Class die ik, Joyce Mol, Founder van Mind Events Factory voor je heb opgenomen. Deze ceremonie kan je ook met een kop cacao doen. Hieronder lees je meer over cacao ceremonies.

Plantmedicijnen en cacao ceremonies

Je kunt ook rituelen doen in verbinding met plantmedicijnen. Plantmedicijnen zijn bijvoorbeeld raw ceremonial cacao. Dit wordt in ceremoniële setting gebruikt. Je kunt dit doen in een groep met ademwerk, yoga, mantra’s en muziek. Samen met een geliefde. Of alleen. Je doet dit ritueel vaak om je hart te openen en meer in verbinding met jezelf te komen.

In de 7-weekse Chakra Balance Journey neem ik je mee op een reis door de chakra’s. In de 4e week werken we met het hart chakra. Dit is een les met een cacao ceremonie, heart chakra yoga flow, ademwerk, yin yoga.

Je kunt ook alleen de Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow doen als je direct in verbinding wilt met het hart chakra.

Wil je zelf een cacao ceremonie ritueel doen? Lees hier meer over waar je raw ceremoniële cacao het beste kunt kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...