fbpx

We bevinden ons tussen het voorjaar en de zomer in. Een mooie tijd om ook zelf weer naar buiten te bloeien. Voor ons mensen is het de tijd om zaadjes te planten, maar ook om ons af te vragen wat we los willen laten om ruimte te maken voor het nieuwe. In deze blog krijg je een aantal tips die jou helpen weer in balans te komen met behulp van de natuur.

Meditatie 

Allereerst kun je iedere ochtend starten met een meditatie. Even thuiskomen bij jezelf met je adem om te voelen hoe je lijf vandaag voelt. Je kunt intunen op je basis chakra om te aarden. Deze bevindt zich rond het bekkengebied en de onderrug.Diepe rustige ademhalingen brengen je weer terug naar geaardheid en kracht.

Barefoot walking

Lekker op je blote voeten naar buiten gaan en contact met de aarde. Als je goed geaard bent maakt het niet uit of er scherpe kiezelsteentjes liggen. Je wandelt er dan licht overheen alsof je een ervaren barefootwalker bent. In 2016 liep ik twee weken barefoot op een festival en ik merkte dat ik me er sterker, sneller en natuurlijker door voelde. 

In de ochtend even met je blote voeten op het vocht natte gras, op het strand in het zand of gewoon lekker op de stenen. Want ook stenen horen bij de aarde. 

Reenergizen in het Park

Hardlopen in het park. Je hond uitlaten. Wandelen met een vriendin of alleen. Het zijn allerlei methoden om je lichaam in beweging te krijgen. Beweging betekend dat je gedachten ook een kant op kunnen gaan en geïntegreerd kunnen worden in je leven of los gelaten kunnen worden. Er zijn ook diverse groepssporten die je kunt beoefenen in het park. Iedere vrijdag staat er een Yin Yoga in het Park ingepland bij het Geestmerambacht in Noord-Scharwoude (Noord-Holland). Van 09.00 tot 10.00. Een combinatie van Yin, mobilisatie en krachtopbouw. De exacte weg die je moet bewandelen om je lichaam weer volledig in balans te brengen. Reserveren kan altijd via het online lesrooster.

Reenergizen op het Strand

Je hoofd leeg wandelen langs het strand kan je goed helpen om weer orde op zaken te stellen. Of gewoon lekker gaan zitten mediteren, genieten van de zon en de rust. Zaterdag 27 juli organiseren wij ook Sunrise Strand Yin Yoga Sessie in Petten (Noord-Holland). Van 07.15 tot 08.30 zodat we de zon kunnen op zien komen en daarbij ons lichaam rustig wakker kunnen maken met deep stretches. Wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan even een mail naar info@mindeventsfactory.com.

Zwemmen in de natuur

Je kunt heerlijke plekjes vinden om buiten te zwemmen. In het buitenland, maar ook in Nederland. Een beekje, een meer of de zee. Het helpt je om weer dieper met jezelf in contact te komen. Daarnaast is water een natuurlijke energizer / verfrisser op hete zomerdagen.

Heb jij nog andere ideeën hoe je zou kunnen reenergizen in de natuur? Laat het achter in de comments 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds