fbpx

De maan verschuift op 21 januari 2023 om 21.53 naar de eerste nieuwe maan fase van dit jaar. Nieuwe Maan in Waterman. De nieuwe maan fase is de periode waarin je naar binnen mag keren en voelen wat jij de komende tijd wilt gaan manifesteren voor jezelf. Dit jaar. Wat is jouw focus? Waar wil jij ruimte voor maken? In dit blog lees je alles over de energie van de nieuwe maan in januari en wat jij kunt doen om jouw intenties de ruimte te geven.

De betekenis van het sterrenbeeld Waterman

Een waterman is een luchtteken. Samen met de andere luchttekens, weegschaal en tweelingen gaat de waterman goed samen. Verder zijn watermannen intelligente types. Spontaan en onafhankelijk. Ze genieten voluit van het leven. Van de kleine en grote ervaringen. Watermannen kunnen ook koppig en emotioneel onthecht zijn. Of juist extreem emotioneel. Watermannen zijn soms moeilijk te peilen.

Wanneer je je emotioneel wat ontwricht voelt, helpt het om naar binnen te keren en in voelen te gaan. Zonder oordeel je gedachten en emoties observeren en daar bewust doorheen ademen bied rust en ruimte. Helderheid voor de toekomst en het maken van keuzes.

Rituelen die je kunt toepassen tijdens de nieuwe maan in januari

De nieuwe maan is de fase waarin je in stilte mag keren in jezelf. Om te voelen. Een grondende practice kan fijn zijn om te voelen waar je in jouw basis behoefte aan hebt.

Je kunt de Nieuwe Maan in Waterman Breath & Yin Class bestellen en op jouw gewenste moment volgen. De nieuwe maan is twee dagen voor en twee dagen erna nog voelbaar. Het is juist mooi om voor die periode al lichamelijk te voelen waar jij behoefte aan hebt. Dit zal aan bod komen tijdens deze les. De les is ook onderdeel van het Jaarprogramma ‘Leven volgens de Maancyclus 2023’ waar je ook nog aan mee kunt doen. Elke nieuwe maan en volle maan wordt er een nieuwe les in het programma klaargezet.

Wandelen in de natuur

Wandelen in de natuur is een mooie methode om in stilte bij jezelf aan te komen. Maak een wandeling alleen. Wees nieuwsgierig naar nieuwe paden en merk op wat voor moois de natuur je te brengen heeft. Wat brengt het teweeg in jou? Barefoot walking helpt om nog meer te gronden. Wellicht vind je het nu wat koud, maar ook nu is het fijn om zo nu en dan je voeten op de koude aarde te zetten.

Dippen in Natuurwater

Dippen in natuurwater heeft vele voordelen. Het geeft je immuunsysteem een boost. Daarnaast maak je direct gelukshormonen endorfine en dopamine aan. Dit zorgt ervoor dat je je blijer gaat voelen. Wanneer je gaat dippen in natuurwater ben je een en al verbonden in het nu. Met je ademhaling. Je lijf. Het is super belangrijk om helemaal aanwezig te zijn in je lijf en goed te voelen. Focus je op je ademhaling. Adem in naar je onderbuik en adem lang uit. Focus je op de schoonheid van de natuur. Het water. De dieren om je heen. Blijf vooral ook goed voelen wat er in je lichaam gebeurt. Genoeg is genoeg.

Na het dippen is het belangrijk om je innerlijke kacheltje zelf weer te laten werken. Neem daarom nog even de tijd om op te warmen met krachtige bewegingen. Kleed je daarna warm aan. Je zult merken als je dit vaker doet, je innerlijke kacheltje zelf steeds sneller gaat werken.

Breathwork tijdens nieuwe maan

Breathwork is een mooie methode om met het lucht element van de waterman te laten landen. Het kan soms stormachtig aanvoelen. Door te gronden kom je in verbinding met je emoties en gevoel. In het online breathe better programma ontdek je de kracht van ademhalen wat jou kan helpen om te gronden/

Yin Yoga tijdens nieuwe maan

Yin Yoga is ook een mooie methode om diep te verbinden met dat wat je voelt in je lijf. Onbewust slaan we emoties op in het lichaam waardoor er stagnaties in de energie kunnen ontstaan. Met yin yoga werken we in een stretch toe naar een release en verdieping. Shifts in je lijf kunnen hierdoor plaatsvinden.

Grondende yin yoga practices om het bekkengebied ruimte te geven. Naast grondende oefeningen is het ook fijn om ruimte te geven aan de gehele achterzijde van het lichaam welke is verbonden met het waterelement. De maan heeft invloed op ons lichaam omdat we voor meer dan 70% uit water bestaan. Hierdoor kan het zijn dat je je tijdens de nieuwe maan en volle maan gevoeliger voelt. Tijdens de nieuwe maan vooral stil en rustig. De behoefte om naar binnen te keren. Tijdens de volle maan kan het zijn dat je je wakker en onrustig voelt. Dit is vooral de periode van Celebration. Tijdens de nieuwe maan is het een mooi moment om te voelen wat je wilt manifesteren en vieren tijdens de volle maan. Je hoeft er niet hard over na te denken. Je mag in voelen zakken. Antwoorden komen dan vanzelf tot jou.

Journaling tijdens de eerste nieuwe maan in januari

Neem de ruimte om te journalen. Schrijf over wat je voelt. Wat je wilt manifesteren in 2023. Je mag schrijven vanuit je hart. Alles is goed. Hou je niet klein. Maar geef juist ruimte aan die grootse dromen. It’s time to give it space.

Wil je het liefst in je eigen tijd en ruimte werken met de energie van de maan? Bestel dan mijn Moon Phase Yin Yoga E-book. Hierin staat voor iedere maanfase een yin yoga practice, journal oefeningen en informatie over iedere maancyclus. Wat het betekent en hoe jij hier meer mee kunt gaan werken. Dit e-book kan je in geheel 2023 inzetten tijdens iedere maanfase. Mooi om het nieuwe jaar mee van start te gaan.

1 Comment

  1. […] voor persoonlijke groei en het zetten van intenties. Op 23 december staat de maan ook in haar nieuwe maanfase in steenbok. De periode waarin je nieuwe intenties kunt gaan zetten en in stilte ruimte kunt gaan geven aan de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds