fbpx

Vraag je je af hoe je je kaak kan ontspannen? Heb je vaak spanning in je kaakspieren? Dan is de kans groot dat je last hebt van gespannen kaken. Dit kan je krijgen door stress, concentratie, nachtmerries of bijvoorbeeld tandenknarsen. Ontdek deze kaak ontspanning oefeningen als een natuurlijke oplossing voor jouw klachten. Herhaling zorgt voor blijvend resultaat.

Wanneer je al langere tijd aan stress lijdt, dan kan het wel even duren voordat je kaakspieren weer volledig ontspannen zijn. Neem de tijd hiervoor. Masseer het bindweefsel van je kaak iedere dag in de ochtend en avond en kijk na een aantal weken of het bindweefsel, spieren en gewrichten blijvend ontspannen aanvoelt.

Spanning in kaakspieren? Ontdek deze kaak ontspannen oefeningen om de kaak te ontspannen

In de onderstaande video ontdek je kaak ontspanning oefeningen om je kaken te ontspannen. Met zelfmassage en specifieke oefeningen voor de kaak. De video kan je er altijd weer bij pakken wanneer jij dat nodig hebt. Het is een oefening waar ik persoonlijk veel aan heb gehad en er weer bij pak als dat nodig is. Herhaling is key. Het is daarnaast ook een selfcare momentje.

Oorzaken gespannen kaakspieren

Wanneer je vaak last hebt van gespannen kaakspieren door bijvoorbeeld bruxisme, dan is het goed om te onderzoeken waar dit vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld met een psycholoog, tandarts en fysiotherapeut. Maar je kunt ook verder gaan in andere ontspanningsoefeningen voor je kaakspieren. Ademhalingsoefeningen zijn bijvoorbeeld heel effectief bij het ontspannen van de nek, kaken en schouders.

In de blog over tandenknarsen en bruxisme lees je hier meer over. Het kan ook zijn dat de gespannen kaken ontstaan vanuit een ander gedeelte in jouw lichaam. Het bekken. In deze blog over bekkenpijn en lage rugpijn lees je hier meer over.

Kaken en bekken ontspannen met oefeningen vanuit de yoga

Vraag je je af ‘hoe ontspan je je kaken’? En lossen je problemen zich niet op met alleen oefeningen voor je kaken? Het is ook goed mogelijk dat spanning in de kaken ontstaat vanuit het bekkengebied. De kaken zijn verbonden aan het bekkengebied. In de online yin & fascia therapy cursus en masterclass ontdek je oefeningen die je helpen om spanning in het bekken, de nek en de kaken te verhelpen. Of als je liever leest hoe de oefeningen gaan, download dan hier het e-book Ontspan je nervus vagus met yin & fascia therapy.

Vaak ontstaan klachten in een specifiek gebied niet op de plek zelf. Maar ontstaat het door compensatie door pijn of disbalans op een andere plek in het lichaam. De fascia / bindweefsel is namelijk een interconnected systeem door het gehele lichaam. Wanneer er ergens disbalans ontstaat door pijn, littekenweefsel of breuken, kan dit door compensatie doorwerken naar onder andere de kaken.

Je kunt ook losse yin yoga lessen volgen voor het bekken om de kaken te ontspannen. Wanneer je het bekken ontspant, zul je merken dat de kaken ook ontspannen. De oefeningen die je leert kan je regelmatig herhalen om zo gegrond en in verbinding met je lichaam te blijven. Vaak komen gespannen kaken ook door stress. Yin Yoga helpt om stress te verminderen.

4 Comments

  1. […] lang last gehad van tandenknarsen. Ik heb naar aanleiding van mijn contact bij de fysiotherapeut oefeningen opgenomen voor het masseren van je kaakspieren. Dit zijn bewezen oefeningen die ik zelf als yoga docent en ademcoach ook vaak meegeef aan mijn […]

  2. […] jezelf dagelijks een gezichtsmassage met focus op de kaken zodat je goed kunt […]

  3. […] blog over het masseren van de kaakspieren vind je wellicht ook […]

  4. […] je hoofd geregeld. Ook een massage voor je kaakspieren kan helpen klachten te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds