fbpx

Fascia is een bindweefsel dat het hele lichaam omhult en ondersteunt. Wanneer dit bindweefsel beschadigd raakt, kan dit leiden tot fascia pijn. Dit komt doordat het stug en niet flexibel wordt. Het hoeft overigens niet alleen door beschadiging te komen. Maar ook emotionele blokkades zetten zich vast in de fascia. In dit blog lees je er meer over.

Met deze tips kan je fascia pijn herstellen:

  1. Stretching: Stretching kan helpen om de fascia los te maken en de bloedstroom te verbeteren. Yin Yoga en fascia therapie zijn goede manieren om te stretchen en de fascia te ontspannen.
  2. Massage: Massage kan helpen om de fascia te ontspannen en de bloedstroom te verbeteren. Een professionele massage of zelfmassage kan beide effectief zijn.
  3. Hydratatie: Voldoende hydratatie kan helpen om de fascia gezond te houden en herstel te bevorderen. Drink voldoende water gedurende de dag om uitdroging te voorkomen.
  4. Ontspanning: Stress kan bijdragen aan fascia pijn. Het is belangrijk om te ontspannen en stress te verminderen door middel van meditatie, yoga of andere ontspanningstechnieken. Op het learning platform vind je diverse lessen en oefeningen om ontspanning in je lijf te creëren.
  5. Fysiotherapie: Fysiotherapie kan helpen om de fascia te herstellen en de bloedstroom te verbeteren. Een fysiotherapeut kan specifieke oefeningen en behandelingen aanbevelen om de fascia te ontspannen en te herstellen.

Tijd en consistentie om fascia pijn te herstellen

Het is belangrijk om te onthouden dat fascia pijn niet van de ene op de andere dag verdwijnt en dat het tijd en consistentie vergt om volledig te herstellen. Het is ook raadzaam om een arts te raadplegen voor verdere evaluatie en behandeling.

Retreat

Tijdens het Back to your inner nature retreat van 4-9 oktober in Zuid-Frankrijk ontdek je ook hoe je fascia therapie kunt inzetten om pijn op te lossen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: