In onze drukke en veeleisende wereld is het soms moeilijk om de tijd te nemen om te ontspannen en te herstellen. Gelukkig zijn er verschillende methodes die kunnen helpen bij het creëren van innerlijke rust. En het bevorderen van fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. In deze blog gaan we het hebben over de kracht van Yin Yoga, Rolfing en Ademwerk. En hoe ze samen kunnen werken om diepe ontspanning en heling te bereiken.

Yin Yoga, Rolfing en Ademwerk

Yin Yoga

In tegenstelling tot de dynamische en actieve vormen van yoga, richt yin yoga zich op het dieper liggende bindweefsel van het lichaam. Het beoefenen van Yin Yoga omvat het langdurig vasthouden van poses (2-5 minuten of langer). Om de spanning in de spieren los te laten en dieper in de gewrichten, pezen en ligamenten te werken. Dit stimuleert de doorstroming van energie (ook wel Qi genoemd). Door de meridianen van het lichaam en herstelt de balans in het lichaam en de geest. Yin Yoga helpt niet alleen bij het vergroten van de flexibiliteit en het verbeteren van de mobiliteit. Maar ook bij het loslaten van blokkades en het bevorderen van diepe ontspanning.

Rolfing

Rolfing is een vorm van diepe bindweefselmassage die gericht is op het herstellen van de balans, uitlijning en flexibiliteit in het lichaam. Het werkt met het bindweefsel (ook wel fascia genoemd) dat alle spieren, botten en organen in het lichaam omgeeft. Door het gebruik van zachte, maar diepe manipulatietechnieken, helpt Rolfing bij het vrijmaken van opgeslagen spanning. Houdingscompensaties. En trauma’s in het bindweefsel. Dit maakt niet alleen ruimte voor een betere houding en beweging. Maar stimuleert ook de doorstroming van energie in het lichaam en helpt bij het loslaten van emotionele blokkades.

Ademwerk

Ademwerk, in combinatie met Yin Yoga en Rolfing, kan een diepgaande impact hebben op ons welzijn. Door bewust aandacht te besteden aan je ademhaling en gebruik te maken van specifieke ademhalingstechnieken, kun je niet alleen spanning en stress in het lichaam verminderen, maar ook emoties loslaten en mentale helderheid bevorderen. Ademwerk heeft een directe invloed op ons autonome zenuwstelsel, waardoor we van de ‘vecht-of-vlucht’ modus kunnen schakelen naar de ‘rust-en-herstel’ modus. Dit bevordert ontspanning, regeneratie en heling in het lichaam en de geest.

Koude training

Ademwerk speelt een belangrijke rol in het beheersen van rust in koude training. Koude training heeft vele voordelen. Tijdens het retraite in Zuid-Frankrijk neemt Jeroen je hier in mee.

Transformatie door combinatie yin yoga, rolfing en ademwerk

Door het samenvoegen van Yin Yoga, Rolfing en Ademwerk kunnen we een krachtige benadering van ontspanning, heling en transformatie creëren. Het zorgvuldig uitvoeren van Yin Yoga helpt bij het openen en ontspannen van het lichaam, terwijl Rolfing diepgaande weefselrelease biedt en de uitlijning herstelt. Het beoefenen van gerichte ademhalingsoefeningen helpt ons om te centreren, emoties los te laten en diep in ontspanning te duiken. Samen vormen ze een holistische aanpak van welzijn en kunnen ze gebruikt worden als krachtige tools om de connectie met ons lichaam, onze emoties en onze innerlijke vrede te versterken.

Back to your inner nature retreat

Dus, waarom zou je wachten? Boek het Back to your inner nature retreat van 4-9 Oktober in Zuid-Frankrijk. Ervaar hoe Yin Yoga, Rolfing-sessie en verschillende ademhalingstechnieken je kunnen helpen. Ontdek de kracht van deze methodes en geef jezelf de tijd en ruimte om te ontspannen, te helen en in balans te komen. Je verdient het!