Emotionele pijn zet zich vast in lichaam en geest. Dit kan vervelende gevolgen hebben op de lange termijn. Emotioneel en fysiek kun je blokkades gaan ervaren. In de vorm van pijn, emotionele uitbarstingen en ziekte. In dit blog lees je hoe je emotionele pijn kan loslaten uit je lichaam en geest met yin & fascia therapie.

Wat is emotionele pijn?

Emotionele pijn zijn onverwerkte emoties. Emoties die geen ruimte hebben gekregen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bij trauma blokkeren we emoties. Uit bescherming voor onszelf. Overleven is op dat moment belangrijker. In andere situaties kan het voorkomen dat je omgeving emoties bagatelliseren. Hierdoor voel je de ruimte niet om je emoties te uiten. Echter vinden onverwerkte emoties uiteindelijk altijd een weg naar buiten. Willen we niet luisteren, dan moeten we voelen. Dit kan zich uiten in pijn en ziekte.

Hoe emotionele pijn zich vastzet in je lichaam

Emotionele pijn kan zich vastzetten in je lichaam door middel van chronische pijnklachten en ziekte. Wanneer we het vanuit de Chinese geneeskunde en meridianen bekijken, zijn emoties gekoppeld aan organen. Wanneer emoties of elementen uit balans zijn, kan dit zich gaan uiten in klachten in de betreffende organen.

Emotionele pijn uit zich vaak in fysieke klachten doordat het in de eerste plaats werkt op het bindweefsel, de fascia en de spieren. Je gaat stramheid voelen. Pijn. In mijn lessen en trainingen nodig ik mensen ook uit om te observeren wat er onder de strakheid verborgen ligt. Dit kan moeilijk zijn. Voelen. Want als we voelen, betekent dit dat we onze pijn gaan voelen. En emotionele pijn is iets wat vandaag de dag nog steeds liever vermeden wordt. Als we er niet naar omkijken, dan is het er niet.

Emotionele pijn loslaten met Yin & Fascia Therapie

Helaas werkt het niet zo dat als we er niet naar kijken, de pijn verdwijnt. Vaak komt het op een manier naar buiten, dat je er niet meer omheen kan. Emotionele pijn loslaten kan op een hele mooie en zachte manier met Yin & Fascia Therapie. Dit is een combinatie van yin yoga met massage technieken. De houdingen worden gecombineerd met massage ballen. Hierdoor kan je vrij diep op het bindweefsel, de fascia en de spieren werken.

De yin yoga houdingen helpen om stagnaties en pijn in de gewrichten, spieren en het bindweefsel los te laten. Houdingen worden vaak 3-5 minuten aangehouden. De combinatie met massageballen brengt je een laag dieper. Je kunt niet meer om je emotionele pijn heen.

Tussen elke houding in zijn er momenten van navoelen en loslaten. Hierin kan het zijn dat je emoties gaat loslaten in de vorm van huilen, release van pijn. Maar het kan ook zijn dat je totale stilte in jezelf gaat ervaren. Terwijl het daarvoor wellicht heel druk en gespannen in je mind en lijf voelde.

Tijdens de yin & fascia therapie masterclass kun je ervaren hoe de kracht van yin yoga & fascia therapie werkt bij het loslaten van emotionele pijn. Deze masterclass is geschikt voor iedereen.

Voor therapeuten en docenten bied ik een 6-weekse yin & fascia therapie training online aan. Deze is inmiddels al door vele docenten en therapeuten gevolgd. Het brengt nieuwe tools voor in je sessies en lessen. En bied extra verdieping in je eigen practice. Iets wat ontzettend belangrijk is voor docenten en therapeuten. Om zo vanuit eigen ervaring en expertise weer door te kunnen geven.

Back to your inner nature retreat

Tijdens het Back to your inner nature retreat in Zuid-Frankrijk van 4-9 oktober kan je de kracht van yin & fascia therapie ook ervaren. Dit is een 5-daagse retreat waarin je de ruimte kunt nemen om te verbinden met jouw innerlijke natuur. Door het loslaten van emotionele pijn, kom je weer werkelijk thuis in jezelf. Tijdens het retreat zullen ook elementen zoals breathwork, rolfing massage therapie, flow yoga, dans en cacao ceremonies worden gedeeld. Een weldaad voor lichaam en geest. Verbinden met jouw natuur in de natuur.

Boekentip