fbpx

De volle maan is altijd een bijzondere gebeurtenis die ons de kans geeft om onze energie te benutten en ons potentieel te vergroten. Elk teken van de dierenriem draagt een unieke energie met zich mee, en de volle maan in Steenbok volgens de Vedische Astrologie op 1 augustus 2023 is geen uitzondering. Dit krachtige sterrenbeeld is verbonden met ambities, discipline en het bereiken van doelen. In dit blog lees je over de betekenis en het potentieel van de volle maan in Steenbok.

Betekenis volle maan in steenbok

Steenbok staat bekend als het meest ambitieuze teken van de dierenriem. Het is vastberaden, gedisciplineerd en vasthoudend in het najagen van doelen. Als de volle maan in Steenbok haar hoogtepunt bereikt, krijgen we de kans om deze energie te absorberen en te gebruiken om onze eigen ambities te verwezenlijken.

Een belangrijk aspect van de energie van de volle maan in Steenbok is de focus op langetermijndoelen. Steenbok is gepassioneerd door het verwezenlijken van succes op de lange termijn en het streven naar stabiliteit en succes. Dit is een uitstekende tijd om stil te staan bij je eigen doelen en te bepalen wat je wilt bereiken op de langere termijn. Visualiseer je ambities en gebruik de energie van de volle maan om actiegerichte stappen te nemen richting deze doelen.

Praktisch van aard

Daarnaast staat Steenbok bekend om zijn praktische aard. Het gaat niet alleen om het dromen over succes, maar ook om het maken van realistische plannen en het nemen van concrete stappen om deze doelen te bereiken. Laat deze volle maan je inspireren om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen succes en om praktische strategieën te bedenken om daar te komen.

Zelfdiscipline

Een ander belangrijk aspect van de volle maan in Steenbok is zelfdiscipline. Steenbok is toegewijd aan hard werken en doorzettingsvermogen, wat essentieel is bij het nastreven van onze ambities. Deze volle maan nodigt je uit om je eigen discipline te vergroten en om consistent actie te ondernemen om je doelen te bereiken. Houd jezelf verantwoordelijk en neem de tijd om te evalueren waar je staat in relatie tot je doelen.

Obstakels en blokkades overwinnen

De volle maan in Steenbok biedt ook de mogelijkheid om obstakels en blokkades te overwinnen die je ervan weerhouden je ambities na te streven. Steenbok is vastbesloten en volhardend, en het kan je de kracht geven om eventuele belemmeringen te overwinnen en je eigen weg naar succes te creëren. Neem de tijd om eventuele beperkende overtuigingen of angsten die je tegenhouden te identificeren en los te laten.

Rituelen om te doen tijdens de volle maan in steenbok

De volle maan in Steenbok biedt een krachtige energie om je ambities na te streven en je doelen te verwezenlijken. Gebruik deze tijd om je focus te leggen op wat je echt wilt bereiken en om concrete stappen te zetten in die richting. Visualiseer je succes, wees praktisch en gedisciplineerd. Evalueer je voortgang en werk door eventuele obstakels heen. Laat de volle maan in Steenbok een bron van inspiratie zijn op je reis naar het verwezenlijken van je grootste ambities. Hieronder zijn een aantal rituelen beschreven die je kunt doen tijdens deze volle maan.

Full Moon Womb Awakening Class

Dit ritueel is gebaseerd op de rite van de baarmoeder. Een ritueel die al eeuwen van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Het helpt om oude pijn en blokkades los te laten vanuit de baarmoeder. Pijn die we met ons meedragen vanuit de vrouwenlijn of gebeurtenissen vanuit het verleden. Denk aan geboortetrauma, seksueel misbruik, disbalans in de menstruatiecyclus, disbalans in de feminine en masculine energie. Maar ook als je bijvoorbeeld een kinderwens hebt, is het een fijne manier om te verbinden met je baarmoeder. Of als ritueel tijdens de zwangerschap om de transformatie van maiden to mother bewust te vieren.

Op 1 augustus geef ik dit ritueel (engels gesproken) online via zoom van 9.00 tot 11.30 uur. Er komt ook een recording van. Of je kunt de recorded versie bestellen op het online platform welke Nederlands gesproken is.

Ademwerk

Steenbok is een aarde teken. Het kan fijn zijn om aardende oefeningen te doen. Ademwerk is een mooie manier om diep te verbinden met je lijf. Te gronden en te zakken in jouw basis. Wie ben jij in essentie? En waar verlang je naar? Het Breathe Better Programma helpt je om te verbinden met jouw basis. Je kunt je ook aanmelden voor het VIP Breathe Better Programma. Je ontvangt dan naast het online programma ook nog 3 keer een 1:1 ademsessie en coaching van mij online via zoom. Tijdens de 1:1 sessies pas ik tantrisch ademwerk toe waardoor je diep in je bekken kunt zakken en emoties kunt loslaten vanuit dit gebied. Deze sessies kan je inplannen na inschrijven. Hierin bespreken we ook jouw persoonlijke uitdagingen en doelen.

Vedisch astrologie consult tijdens de volle maan in steenbok

Wil je meer inzicht in jouw levenspad volgens jouw geboortekaart? Boek dan een Vedisch astrologie consult. Hierin bespreken we wat jouw pad is volgens jouw maanteken en ascendant. Deze kan verschillen van jouw geboortekaart uit de westerse astrologie. Daarbij krijg je inzicht op de energie in jouw leven op persoonlijk vlak, relaties, werk, geld, et cetera. Het helpt je te verzachten en meer volgens jouw vrouwelijke energie te leven.

Even weg in de natuur

Verlang je naar een getaway in de natuur? Ik bied ook Privé retraites aan in Zuid-Frankrijk. Je bent van harte welkom voor een ritueel onder de volle maan. De 1e week van augustus heb ik nog plek. Je slaapt in een bell/tipi tent in mijn tuin en de week is volledig naar jouw wensen in te richten. Mail me gerust op info@mindeventsfactory.com of vul het formulier op de pagina in als je deze week wilt boeken. Naast dagelijkse yoga, ademwerk en andere mooie rituelen werk ik met de ritmes van de maan en de natuurelementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds