fbpx
Blog

Zwangerschapsyoga of reguliere yogalessen tijdens de zwangerschap?

Er zijn vele vormen van yoga. De ervaren yogi’s zullen in het begin wellicht hun eigen practice nog blijven doen. Met hier en daar aanpassingen. Vanuit instructies van de docent of omdat ze zelf op de hoogte zijn van de do’s en don’ts. Ben je nog geen ervaren yogi of is je zwangerschap de aanzet tot yoga, dan kies je wellicht direct voor zwangerschapsyoga. Ook hierin zijn vele variaties met focus op puffen, of juist alleen aanpassingen in yoga. Voor elke vrouw zal de behoefte hierin anders zijn.

Hoe kies je wat voor jou van toepassing is?

Je kunt als ervaren yogi altijd in overleg gaan met jouw yoga teacher. Heb je geen ervaring met yoga, dan weet je wellicht ook niet zo goed waar je naar moet kijken. Belangrijk is dat de docent een zwangerschapsyoga opleiding heeft gedaan en kennis heeft van het veranderende vrouwelijk lichaam in de verschillende trimesters. Er zijn namelijk veel do’s en don’ts tijdens de zwangerschap waarop gelet dient te worden.

Wanneer je geen ervaring hebt met yoga kan je wellicht het beste starten met een zwangerschapsyoga cursus. Ga je wekelijks naar de yoga, dan is het belangrijk om je docent te vertellen dat je zwanger bent en te vragen of hij of zij hier ervaring mee heeft. De meeste docenten zijn heel eerlijk in wat je het beste kunt doen en verwijzen je wellicht zelfs door.

Welke yogavorm kies je tijdens de zwangerschap?

Eerder schreef ik al dat er vele vormen van yoga zijn. Welke vorm kies je dan? Belangrijk om te weten is dat je tijdens je zwangerschap flexibeler wordt. Dit komt door hormonen die ervoor zorgen dat de banden en gewrichten rondom het bekken soepeler worden.

Yin Yoga is bijvoorbeeld een vorm van yoga waarbij we werken op het bindweefsel en de gewrichten. Deze vorm is niet zo zeer aan te raden. Heb je ervaring met Yin Yoga, dan ben je van harte welkom om deel te nemen. Maar ik zie regelmatig dat onervaren yogi’s te diep in houdingen gaan. De zwangerschap is niet de periode om hier mee te experimenteren.

Flow Yoga daarentegen is een mooie vorm van yoga waarin vele modificaties in houdingen mogelijk zijn tijdens de zwangerschap. Daarnaast helpt het ook om je lichaam te versterken, balans te oefenen en je uithoudingsvermogen bij te houden.

Welke lessen kan je bij Mind Events Factory volgen online?

De breath & flow lessen zijn geschikt om tijdens de zwangerschap te volgen. Mijn naam is Joyce Mol en ik ben gecertificeerd yoga docent waaronder ook zwangerschapsyoga. In de afgelopen jaren heb ik vele vrouwen mogen begeleiden naar meer ontspanning. Ik ontving zwangeren in de yin yoga lessen (met ervaring) en ook in de flow yoga lessen. Stuur me gerust een mailtje bij vragen.

Online zwangerschapsyoga cursus volgen

Wil je specifiek een online zwangerschapsyoga cursus volgen? Meld je dan aan voor de online zwangerschapsyoga cursus welke start op woensdag 1 juni. Een reeks van 5 lessen met aandacht voor het lichaam, het bekken, de bevalling. De lessen zijn online te volgen vanuit huis op woensdag avond van 20.00 – 21.15 uur.

Inschrijven kan via deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...