fbpx

De Volle Maan staat in het teken Vissen op 29 september 2023 volgens de Vedische Astrologie. Vedische Astrologie kijkt op een andere manier naar de dierenriem dan de westerse astrologie. Je kunt hierin regelmatig een verschil zien. Het teken Vissen is een waterteken en nodigt uit om op diep niveau naar binnen te kijken. Vissen zijn dromers en visionairs. In dit blog lees je wat de Volle Maan in Vissen voor jou doet op energiek niveau en hoe je met Vedische Astrologie meer balans in je leven kunt creëren.

Volle Maan September 2023 in vissen

Deze volle maan nodigt je uit om op diep niveau naar binnen te kijken. Wat wil je loslaten? Waar wil je ruimte voor maken? Vissen zijn dromers, visionairs en verdwijnen regelmatig in hun droomwereld. En juist deze periode is het helemaal prima om contact te maken met jouw droomwereld. Het helpt je om verbinding te maken met je zielsverlangens. Waar je werkelijk behoefte aan hebt. Vissen zijn watertekens en daarmee ook spirituele emotionele wezens. Het helpt je om in deze periode met aandacht naar je emoties te kijken. Waar komen ze vandaan? Wat is er belangrijk om aandacht aan te geven? En wat mag je loslaten?

Vedische Astrologie

Volgens de Vedische Astrologie staat de Volle Maan in Vissen op 29 September. Wellicht zag je deze volgens de Westerse Astrologie voorbij komen op 30 augustus. Alleen werkt de Vedische Astrologie met de siderische dierenriem en de westerse astrologie met de tropische dierenriem. Er zit 23 graden verschil in. Dit komt omdat er in de Vedische Astrologie naar de ‘tijd’ gekeken wordt voor de introductie van de Germaanse kalender (feminine) en met de westerse astrologie na de introductie van de Germaanse kalender (masculine).

Hierdoor kan het zijn dat je geboortechart er anders uit ziet. Je geboortesign, moonsign en ascendant kunnen er heel anders uit zien. Je emoties kan je anders ervaren. En je wellicht ook op een andere manier in het leven staat en niet herkent in je horoscoop volgens de westerse astrologie welke een meer masculine benadering heeft.

In een Vedisch astrologie consult kun je hier meer duidelijkheid over krijgen.

Volle Maan Rituelen September 2023

Tijdens de Volle Maan is het een mooi moment om rituelen te doen die je helpen meer bewust te worden van je verlangens. Waar wil je ruimte creëren en wat mag je loslaten? Rituelen zoals meditatie, yoga en ademwerk kunnen hier aan bijdragen.

Maar ook een specifiek ritueel voor vrouwen zoals de Full Moon Womb Awakening Class kan een mooi ritueel zijn om te doen rond de volle maan in September. Dit ritueel helpt je te verbinden met je baarmoeder, emoties en je pure essentie. Dit ritueel werkt diep door tot in de vrouwenlijn. En kan een helend effect hebben op trauma’s vanuit de vrouwenlijn.

In combinatie met journaling (vrij schrijven vanuit je hart) kun je helder krijgen waar jouw intenties naartoe mogen gaan.

Daarnaast is het tijdens de Volle Maan een goed moment om je edelstenen op te laden, moonwater te maken en een volle maan wandeling te doen.

Wat doen na de Volle Maan?

Na Volle Maan volgt er een periode van loslaten. Een periode waarin je wat je wilt loslaten ruimte geeft. Een plekje. Het is de laatste fase van de maan voordat er weer een nieuwe maan in aantocht is. Dit kan je doen door te verbinden met de natuur. Rituelen te blijven doen zoals een dagelijke yoga practice of meditatie en bewust te zijn van jouw intenties.

Van 4-9 oktober organiseren we in Zuid-Frankrijk een Back to your inner nature retreat. Tijdens dit retreat krijg je de mogelijkheid om jouw proces van loslaten te ondersteunen. Diepe rust te ervaren in de natuur. Ademwerk, yin yoga, fascia therapie, koude training, cacao ceremonies, kampvuur, stargazing, nachtvlinderen, dippen in de rivier. En gewoon zijn in de natuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds