fbpx

Slecht of niet slapen is een oorzaak van stress, onrust en vooral veel in je hoofd aanwezig zijn. Erg lastig. Want als mens heb je ongeveer 8 uur slaap nodig om weer op te kunnen laden. Ademwerk dé belangrijkste tool die je helpt om beter te slapen. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Wat is ademwerk?

Ademwerk of ook wel breathwork is een term die wordt gebruikt voor de grote groep ademhalingstechnieken die je kunt inzetten om stress te verminderen. Vanuit de yoga filosofie zijn er verschillende technieken welke ook wel pranayama genoemd worden. Pranayama is al duizenden jaren oud. Prana betekend vitale levensenergie en ayama betekend het verlengen of onder controle houden van.

Wanneer je pranayama beoefent gebruik je de ademhaling om de stroom van prana te beïnvloeden.

Tijdens de oefeningen houdt je dus controle over de ademhaling. Het zijn gecontroleerde oefeningen. Maar waar we uiteindelijk naartoe werken is de natuurlijke ademhaling. De ademhaling die je kreeg bij je geboorte. Waarbij geen gedachten aanwezig waren. Een baby ademt namelijk zonder na te denken natuurlijk door in een diepe buikademhaling.

Mijn eigen quote luidt: ”De ademhaling masseert je lichaam van binnenuit”.

We hebben de ademhaling nodig om in leven te blijven. Om ons goed en vitaal te voelen. De ademhaling voorziet het lichaam van binnenuit van zuurstof. Het bindweefsel, de spieren, de fascie het heeft zuurstof nodig om soepel en flexibel te blijven.

Wat lost ademwerk voor je op?

Ademwerk kan verschillende klachten voor je oplossen. Denk hierbij aan slapeloosheid, pijn, PTSS, stress, angstklachten, lichamelijke klachten, ziekten.

Wanneer je beter leert ademen kalmeert je zenuwsysteem en zul je beter slapen. Je zult veel meer in contact komen met je lichaam waardoor je minder piekert en dus beter slaapt.

Waar en hoe kan je dit leren en toepassen?

Breathwork / ademwerk kan je leren bij een Breathwork expert en/of Certified Yoga Teacher. Joyce Mol, eigenaresse, Breathwork Expert en Certified Yoga Teacher geeft trainingen aan individuen, breathwork back & neck trainingen aan bedrijven en online cursussen.

Tijdens de Online Cursus Breathe Better leer je alles over ademwerk en hoe dit jou kan helpen om beter te leren slapen.

1 Comment

  1. […] blogs lezen over slapen? Hier lees je hoe je ademwerk kunt toepassen voor een betere […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds