fbpx
nervus vagus ademhaling

De nervus vagus is de grootste zenuw in het lichaam. Ook wel de 10e hersenzenuw genoemd. Deze helpt het lichaam bij het begrijpen wanneer het veilig is om je lichaam en zenuwsysteem in rust modus te laten komen. Adem oefeningen kunnen helpen om de nervus vagus te stimuleren. Zo komt je lichaam in de rust modus. In dit blog lees je meer over nervus vagus stimulatie oefeningen en de ademhaling.

Wil je meer lezen over de nervus vagus? Hier vind je al onze blogs over het onderwerp.

Nervus vagus stimulatie oefeningen ademhaling

De nervus vagus kan je door diverse oefeningen stimuleren. Ademwerk is hier een van. Er zijn diverse adem technieken vanuit de pranayama die werken op het kalmeren van het zenuwsysteem en de nervus vagus. In de 3-daagse breathe better challenge zit een oefening om de nervus vagus te stimuleren die werkt op het brein. De Nadi Sodhana. Hiermee wordt de 10e hersenzenuw direct gestimuleerd. Wanneer er in het brein rust ontstaat, werkt dit door op de nervus vagus. Door deze te activeren komt het volledige lichaam en geest in de ruststand. Dit is waar herstel en ontspanning ontstaat.

3-daagse breathe better challenge: oefening nervus vagus

Je kunt je hieronder direct inschrijven voor de 3-daagse breathe better challenge om meteen te starten met het creëren van rust in je lichaam en geest. Je ontvang de oefening om de nervus vagus te stimuleren per mail.

De komende drie dagen elke dag een oefening. Hierdoor zul je beter slapen, je rustiger voelen door de dag heen en inzicht krijgen in je (adem) patronen en je lichaam.

Overgave en herhaling

Vaak hebben we zo’n 21 dagen nodig om nieuwe patronen aan te maken. Je lichaam heeft ook de tijd nodig om vanuit de stress stand weer te wennen aan een ‘ontspannen’ lichaam. Wanneer je nervus vagus in eerst instantie signalen heeft afgegeven van een onveilige situatie waardoor je altijd alert was, geef je lichaam dan ook de ruimte om de nieuwe patronen aan te maken.

De 6-weekse breathe better challenge is een mooi vervolg op de 3-daagse breathe better challenge waarin je nog meer de diepte in gaat en op een dieper niveau rust en ontspanning gaat ervaren. Maar vooral ook vertrouwen in jezelf, je ademhaling en je lichaam.

Overgave aan deze momenten voor jou en herhaling van de oefeningen zijn dus zeker nodig om de verdieping en rust in jezelf te gaan ervaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...