fbpx
yin yoga voordelen

Wist je dat yin yoga zowel op fysiek, mentaal en energetisch niveau tal van voordelen heeft? Niet gek dus dat het steeds populairder wordt. Sterker nog: yin yoga toevoegen aan je dagelijkse routine kan wonderen doen. Mocht je benieuwd zijn hoe dat zit, lees dan gauw verder. In dit blog delen we maar liefst acht redenen waarom yin yoga een verrijking kan zijn.

Yin yoga

Voordat we dieper ingaan op de acht voordelen, vertellen we je eerst even kort wat yin yoga nou precies is. Yin yoga is een eeuwenlange vorm van yoga dat bekend staat als een passieve vorm van yoga waarbij diverse houdingen lang worden vastgehouden. 

Yin yoga helpt om fysiek, mentaal en op energetisch niveau verder te komen. Zo worden je spieren verlengd en pijn weggenomen. Daarnaast stimuleert het jouw zenuwsysteem om in de rustfase te komen. De fight & flight mode wordt in de ruststand gebracht. Hierdoor voel je meer ruimte in je hoofd en leer je beter met emoties omgaan.

Benieuwd hoe je yin yoga beoefent? In dit blog lees je er alles over. 

De voordelen van yin yoga

Nu je weet wat yin yoga is, is het tijd om de voordelen op een rijtje te zetten. Komen ze:

Yin yoga voordeel 1: Het zorgt voor soepel bindweefsel

Het stimuleren van het bindweefsel staat centraal bij yin yoga. Dit doe je door een houding lang vast te houden. Soepel bindweefsel is belangrijk voor je lichaam en geest. Je kunt het zien als de lijm die je lichaam bij elkaar houdt.  Door weer te verbinden met het lichaam kun je spanning en blokkades loslaten vanuit het bindweefsel en de spieren waardoor lichamelijke klachten verminderen. 

Yin yoga voordeel 2: Het is geschikt voor beginners

Mocht je een beginnende yogi zijn, dan is yin yoga een fijne vorm om mee te starten. Dat komt omdat het een niet actieve vorm van yoga is waardoor je op je gemak met voldoende tijd kunt wennen aan yoga. Daarnaast is yin yoga ook geschikt voor mensen met klachten rondom de rug, nek of schouders, omdat het weinig inspanning vraagt.

Wil je starten met yoga en ben je benieuwd naar tips voor beginner? Lees dan dit blog

Yin yoga voordeel 3: Het zorgt voor balans tussen yin en yang

De naam zegt het al, maar yin yoga is gefocust op yin. Door dagelijks stil te staan bij yin, zul je meer kunnen ontspannen. Dit zorgt weer voor een fijne balans met yang waardoor je ruimte en rust ervaart in zowel je lijf als je geest. Niet alleen tijdens de yogasessie zelf, maar dus ook daarbuiten om zul je dus lekkerder in je vel zitten.

Yin yoga voordeel 4: Het draagt bij aan een goede nachtrust

Mocht je een slechte slaper zijn, dan zou yin yoga er wel eens voor kunnen zorgen dat je een stuk beter slaapt. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat yin yoga je lichaam in een totale ontspanning brengt. Je ervaart fysiek en mentaal ontspanning waardoor je sneller in slaap valt en ook dieper slaapt. 

Yin yoga voordeel 5: Het helpt je loslaten

Het kan zijn dat je stress of pijn in je lichaam ervaart. Veel van die klachten komen voort uit het moeite hebben met loslaten. Yin yoga helpt je meer in verbinding te komen met je innerlijke zelf waardoor je gedachten en chronische pijn beter kunt loslaten. 

Yin yoga voordeel 6: Het zorgt voor een betere verbinding met je gevoel

Door lang een houding aan te nemen, keer je met yin yoga terug naar je diepste gevoel. Met ademhaling en diepe stretches kom je in een totale staat van ontspanning. Dit zorgt ervoor dat je meer in contact komt met je gevoel en daardoor beslissingen kunt maken vanuit je diepste verlangens. 

Yin yoga voordeel 7: Het stimuleert de Chi

Ooit van de Chi gehoord? Chi wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde gezien als je levensenergie. Een goede doorstroming van de Chi is dan ook belangrijk voor je mentale en fysieke gesteldheid. Door de stretches die je uitvoert bij yin yoga, worden diverse meridianen in je lichaam gestimuleerd waardoor de Chi beter gaat stromen. Zo voel je meer energie en levensvreugde.

Yin yoga voordeel 8: Het leert je accepteren

Yoga – en specifiek yin yoga – staat bekend om het accepteren van wat je voelt. Door iedere houding bewust stil te staan bij wat je voelt en denkt, zul je beter kunnen leren accepteren. Er is namelijk geen fout bij yin yoga, alles is goed, zolang je het maar op je eigen manier doet. 

Yin & Fascia Therapie Cursus

Wil je aan de slag met yin yoga? In de online yin & fascia therapie cursus ontdek je oefeningen om emotionele stagnaties en chronische pijn los te laten. Het water element speelt hierin een belangrijk element. De weg naar innerlijke stilte, rust en ontspanning. Middels yin yoga en zelfmassage technieken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds