fbpx

Jouw hartmeridiaan kun je versterken met verschillende manieren. Wanneer je niet vanuit je hart leeft, kan dit zich uiten in vage klachten. Je voelt je immers niet verbonden met wat je doet. Door deze 5 tips in dit blog kan je jouw hart meridiaan versterken en voelen wat je hart je ingeeft.

Waar de hartmeridianen lopen in je lichaam

De hartmeridianen lopen aan vanuit de pink, langs de binnenkant van de hand en de binnenkant van de armen richting de oksels. De hartmeridianen zijn in verbinding met de dunne darm (small intestine) meridianen die langs de achterzijde van het lichaam lopen in het vuurelement vanuit de elementen leer. Oefeningen om je hart te openen en het schoudergebied aandacht te geven zijn helpend om de hartmeridiaan te versterken.

5 manieren om je hartmeridiaan te versterken

Wanneer je hartmeridiaan of vuurelement uit balans is, ervaar je geen joy en vreugde in je leven. Er zijn verschillende manieren om de hartmeridiaan te versterken, waaronder:

Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde waarbij naalden op specifieke punten op het lichaam worden geplaatst om de energiestroom te verbeteren. Door acupunctuur kan de hartmeridiaan worden gestimuleerd en versterkt.

Voeding

Het eten van voedingsmiddelen die de hartmeridiaan ondersteunen, kan ook helpen om deze te versterken. Voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, bessen, noten, vis en volle granen zijn allemaal goed voor het hart. Ook kan raw ceremonial cacao je ondersteunen in het openen van je hart. Je kunt ook de Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow doen (cacao, beweging en ontspanning) om je hart meridiaan te versterken en je hart te openen.

Beweging om je hartmeridiaan te versterken

Regelmatige lichaamsbeweging kan het hart meridiaan versterken. Yoga, tai chi en andere vormen van lichaamsbeweging kunnen de bloedstroom verbeteren en de hartmeridiaan stimuleren.

Meditatie voor meer verbinding

Meditatie kan helpen om stress te verminderen en het hart meridiaan te versterken. Door dagelijks te mediteren, kun je je hartmeridiaan helpen in balans te blijven.

Massage voor meer balans

Massage kan helpen om de energiestroom in het lichaam te verbeteren en het hart meridiaan te stimuleren. Een professionele massage of zelfmassage kan beide effectief zijn.

Tijdens de online yin & fascia therapie cursus brengen we beweging, meditatie en zelfmassage samen in een. Deze online training is veelal gevolgd door therapeuten, yoga teachers, acupuncturisten en lichaamswerkers. Maar ook mensen met chronische pijn en emotionele blokkades kunnen deze training volgen.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds