fbpx

Op 2 maart verschuift de nieuwe maan naar het waterteken vissen. Vissen zijn dromers. Het is de perfecte tijd om naar binnen te keren en verbinding te maken met het grotere geheel. Wat gebeurt er om je heen? Hoe wil jij hier onderdeel van zijn? Het is een periode waarin je je angsten mag aankijken om van daaruit nieuwe stappen te zetten. Zet je angst om in kracht. Dat brengt je magie in het leven.

De betekenis van het sterrenbeeld vissen

Het sterrenbeeld vissen is een waterteken. Het zijn over het algemeen dromerige figuren. Spiritueel. Ze kunnen enorm afdwalen in hun eigen fantasiewereld. Vissen zijn het spirituele teken in de dierenriem. Dit legt wellicht beter uit waarom ze zo lekker dromerig kunnen zijn.

Ze zijn gevoelig, maar ook enorm creatief. Ook zijn het geduldige types en kunnen ze vaak goed met alle type mensen overweg. Ze weten het altijd maar weer goed te brengen. Vanuit geduld en overgave. Vissen kunnen in onze wereld veel veranderingen teweeg brengen. Vanuit gevoel en intuïtie.

Rituelen die je kunt toepassen tijdens de nieuwe maan

Nieuwe maan is een periode waarin je naar binnen mag keren en bewust mag voelen wat jouw richting gaat zijn. Het is niet de tijd om in ‘actie’ te komen maar juist om te voelen. Mediteer, beoefen ademwerk, beweeg. Het brengt je naar binnen en laat je verbinden met je intuïtie. Jouw innerlijke stem.

In het Moon Phase Yin Yoga E-book staan practices voor elke maanfase, journal space en informatie over de hele maancyclus. Nieuwe maan is een mooi moment om hiermee van start te gaan. Je kunt het e-book elke maancyclus weer opnieuw gebruiken. Je kunt het printen of zelf over schrijven in je eigen journal.

Ik, Joyce, heb dit e-book in 2018 geschreven ter ondersteuning aan mijn eigen cyclus. Om meer in verbinding te leven met mijn eigen natuur. En in verbinding met de natuurlijke elementen. Beginnende bij de maancyclus. De verschillende yoga practices in het e-book kunnen helend werken bij menstruatiepijn, PMS klachten, bekkenpijn en de verbinding met jezelf. Welke vanuit de baarmoeder begint. Door regelmatig naar binnen te keren, kom je in een diepere verbinding met jezelf en ga je beter je grenzen aanvoelen en daarop je leven inrichten. Voor mij werkte dit helend en dat gun ik jou ook.

New Moon Rite of the Womb

Op 2 maart geef ik, Joyce Mol, samen met Brenda Balvers de Rite of the Womb door. Een krachtig ritueel die al eeuwen lang van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Het vraagt om diep innerlijk werk vanuit het verleden om angst, pijn en trauma’s op te lossen.

Het is nog krachtiger om dit ritueel met de nieuwe maan te doen. Tijdens de nieuwe maan is het de tijd om de ruimte nemen om naar binnen te keren en te voelen wat onze intentie mag zijn voor de komende cyclus. Zodat je met een open hart en een vernieuwde verbinding met jouw vrouwzijn de nieuwe cyclus kan verwelkomen.

De 13de Rite is een geschenk aan jezelf. Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als ook een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd.

De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Vaak dragen we ook een stuk (bewust en/of onbewust) pijn en verdriet van onze moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit andere levens met ons mee… Of hebben we een kwetsuur opgelopen in dit leven waardoor de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren ging.

Nu is echter het moment aangebroken dat elke vrouw zich weer mag herinneren wie ze werkelijk is. Boordevol power maar ook zacht, liefdevol en wijs.

De Rite van de Baarmoeder is zeer krachtig en brengt, in alle zachtheid, jouw moederschoot van creatie in een natuurlijke balans waardoor je gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde weer zal stromen.
Een heling, een zegening, een wedergeboorte van de sterke, liefdevolle essentie van jouw vrouw-zijn. Het ritueel heelt je en laat je herboren worden in schoonheid, kracht en waardigheid.

Er bestaat een lijn van vrouwen die zichzelf hebben bevrijd van lijden. Deze vrouwenlijn wil ons aan het volgende herinneren:

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

De vrouwenspirit van de jungle herinnert ons aan deze eenvoudige en essentiële waarheid:

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

Deze vrouwenlijn heeft ons via de wijsheid van de jungle het geschenk gegeven van de 13th Rite van de Munay-Ki: de Rite van de Baarmoeder. Deze Rite van de Munay-Ki staat los van de andere 9 Munay-Ki initiaties en kan dus geheel los daarvan ontvangen worden.

Ben je erbij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...