Op 1 april verschuift de maan naar haar nieuwe maan fase in Ram om 08.27. Nieuwe Maan is een periode waarin je naar binnen mag keren om te voelen en observeren welke richting je wilt varen de komende maancyclus. Een periode van bezinning, reflectie en voelen. De Nieuwe Maan in Ram is een periode waarin je temperament naar voren kan komen. Probeer hierin te verzachten. In voelen te gaan zodat je vanuit je intuïtie kunt kiezen. In deze blog lees je meer over de energie van de Nieuwe Maan in Ram rond 1 april.

Betekenis van het sterrenbeeld Ram

Tussen 21 maart en 19 april staat het sterrenbeeld Ram in het licht. De Nieuwe Maan in Ram op 1 april is een periode waarin de vurigheid van de Ram gevoeld mag worden. Waar wil je jouw vurigheid voor inzetten? En waar mag je verzachten?

Door eerst te verzachten en in voelen te gaan, neem je de ruimte om te observeren wat voor jou nu aandacht mag krijgen.

Rammen zijn in de positieve zin enthousiast, actief, zelfverzekerd en eerlijk. Ze zijn daarbij ook avontuurlijk, moedig, krachtig en sportief.

De dark side van de Ram is dat ze opvliegerig, gehaast, koppig, egoïstisch en ongeduldig kunnen zijn.

Neem daarom tijdens deze Nieuwe Maan de tijd om te verzachten. In voelen te gaan. Dit kan je op verschillende manieren doen. Door te mediteren bijvoorbeeld of yoga te beoefenen. Maar ook zwemmen kan verhelderend werken. Vurige types koelen af met water.

Classes & Workshops

De Nieuwe Maan is 2 dagen voor en 2 dagen na de nieuwe maan voelbaar. De breath & yin les op 31 maart staat in het teken van de Nieuwe Maan. Deze les wordt gegeven door Joyce Mol. Founder van Mind Events Factory en schrijfster van de Moon Phase Yin Yoga E-book. Je kunt aan deze les meedoen in Alkmaar of online via zoom vanuit je eigen huis. Op 1 april kan je ook de recording van deze les ontvangen zodat je deze in je eigen tijd kunt volgen. Inschrijven kan via het online lesrooster.

Op zaterdag 2 april geven Joyce Mol en John van Roosmalen de Breath, Yin & Fascia Therapy Workshop in Alkmaar. Tijdens deze middag leer je diverse ademhalingstechnieken, corrigeren van houding, yin yoga met massage ballen en afsluiting met houding observatie. Deze workshop staat volledig in het teken van verdiepen en voelen. De workshop is interessant voor yoga teachers, (adem) therapeuten, massage therapeuten en acupuncturisten. Maar ook mensen die chronische pijn ervaren. We werken op het dieper liggende bindweefsel (fascia). Ook wel het water element en het uitbalanceren van de elementen in het lichaam. Waardoor vurigheid mag verzachten en je aankomt bij jezelf.