fbpx

Als het op ademhaling aankomt, denken de meeste mensen er niet veel over na. We doen het automatisch, zonder er echt bij stil te staan. Maar wat als ik je zou vertellen dat er een ademhalingstechniek bestaat die je lichaam en geest kan transformeren? Dit is waar de Wim Hof Ademhaling in beeld komt.

Wim Hof – The Iceman

Wim Hof, ook bekend als “The Iceman“, is een van ‘s werelds meest fascinerende persoonlijkheden als het gaat om extremen en de kracht van het menselijk lichaam. Hij heeft meerdere Guinness World Records op zijn naam, waaronder het verblijven in ijswater en het beklimmen van Mount Everest in slechts zijn korte broek. Maar wat ons echt interesseert, is zijn ademhalingstechniek.

De Wim Hof Ademhaling

De Wim Hof-methode is gebaseerd op een combinatie van bewuste ademhalingsoefeningen, blootstelling aan koude en het ontwikkelen van mentale focus. Het doel van de ademhalingsoefeningen is om je lichaam te verzadigen met zuurstof en het vrijlaten van overtollig koolstofdioxide. Dit verhoogt niet alleen je energieniveau. Maar heeft ook een positieve invloed op je immuunsysteem, het vermindert stress en verbetert je algeheel welzijn.

De techniek begint met diepe inademingen, gevolgd door een krachtige uitademing zonder te pauzeren. Dit wordt herhaaldelijk gedaan in een ritmisch patroon. Terwijl je deze cyclus herhaalt, merk je misschien een gevoel van tintelingen, lichtheid of zelfs een ontspannen euforie. Dit komt doordat je sympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de “vecht-of-vlucht” reactie. Wordt gestimuleerd en je lichaam reageert door endorfines en andere positieve hormonen vrij te geven.

Koude training nà de wim hof ademhaling

Na de ademhalingsoefeningen is het tijd voor blootstelling aan koude. Met de nadruk op na. Het is namelijk niet aan te raden de wim hof ademhaling tijdens koude training te doen. Dit kan variëren van een koude douche tot een duik in een ijsbad. Het idee hierachter is dat de blootstelling aan koude je lichaam door stresshormonen laat gaan en dat je lichaam daarna in een staat van ontspanning terechtkomt. Dit kan ontstekingen verminderen en je lichaam helpen sneller te herstellen.

Als je nog niet bekend bent met de Wim Hof-methode, is het een goed idee om hulp te zoeken bij een ervaren instructeur of een online cursus te volgen. Op die manier krijg je de juiste begeleiding en kennis om de ademhalingsoefeningen op de juiste manier uit te voeren en veilig om te gaan met de blootstelling aan koude.

Wim hof ademhaling voor het slapen gaan

Het kan ook fijn zijn om de Wim hof ademhaling voor het slapen gaan te beoefenen. Je kunt het dan op een wat langzamer tempo doen.

Wil je de Wim Hof Ademhaling en Koude training ervaren onder begeleiding van een certified Wim Hof Instructor?

Eind september 2024 organiseren we weer het Back to your inner nature retreat in Zuid-Frankrijk waarbij Jeroen Rodenburg, Certified Wim Hof Instructor de ademsessies en ice baths zal begeleiden. Jeroen heeft zelf ervaren wat de helende kracht van de wim hof ademhaling en koude training met hem gedaan heeft. Zo heeft hij zijn ziekte van lyme nu onder controle en heeft hij al honderden mensen mogen begeleiden met deze methode.

Ontdek de kracht van de Wim hof Methode

De Wim Hof-ademhalingstechniek heeft wereldwijd veel mensen geïnspireerd en geholpen. Het is een krachtig hulpmiddel om je bewustzijn te vergroten, je gezondheid te verbeteren en je grenzen te verleggen. Dus waar wacht je nog op? Ga op avontuur, ontdek de magie van de Wim Hof-ademhalingstechniek en transformeer je leven op een manier die je nooit had verwacht. Adem in, adem uit en laat de wondere wereld van de ademhaling je verrassen! Wees welkom op het Back to your inner nature retreat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds