fbpx

De volle maan in Maagd in Maart 2023 komt eraan. Op 7 maart is it time to ground & rise. Maagd is een aardeteken. Dit sterrenbeeld vraagt je om te aarden. Maar ook langzaam vanuit de aarde te risen. Ken je dat gevoel? Dat je je gegrond voelt? Maar ook klaar bent om te shinen? In dit blog lees je er meer over hoe je kunt werken met de energie van deze volle maan!

Time to ground en rise met Volle Maan in Maagd in Maart

Begin maart stromen we vanuit de winter het voorjaar in. In deze periode wordt de grond weer vruchtbaar en kan je vanuit ‘gronding’ weer opkomen in energie. Het is een mooi moment om te reflecteren wat jij wilt loslaten en achterlaten in de winterperiode en waar jij ruimte voor wilt gaan maken in het voorjaar en zomerseizoen. Het sterrenbeeld maagd is een teken die in het element aarde valt en je uitnodigt om dit vanuit gronding te gaan bekijken. De Full Moon Womb Awakening class kan je daarbij helpen. Dit ritueel is gebaseerd op de rite van de baarmoeder.

Volle maan rituelen

Rite van de baarmoeder

Volle maan is een periode waarin loslaten centraal staat. Maar in deze periode van het jaar is het juist ook een periode van nieuwe dingen opstarten. Het ritueel van de rite van de baarmoeder nodigt je uit om een brief te schrijven waarin je schrijft wat je los wilt laten én een brief te schrijven wat je aan wilt trekken. Verder maak je een innerlijke reis onder begeleiding van Joyce tijdens dit ritueel. Het is een ritueel van diepe gronding en thuis komen in jezelf. Waarin je jouw eigen waarde en essentie weer gaat voelen.

Ademwerk

Ademwerk is een mooie methode om te ‘gronden’ en het aardse in jou te voelen. Je ademhaling is ook dé tool die het dichtste bij jou staat. Waar je altijd beschikking over hebt. Het helpt je fysieke en emotionele blokkades los te laten en te landen in je lijf. Als je onrust merkt van de volle maan, is het ook fijn om ademwerk toe te passen zodat je beter slaapt. Op het online learning platform ontdek je ademwerk cursussen en oefeningen die je hierbij kunnen ondersteunen.

Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte vorm van yoga waarin stretches 3-5 minuten worden aangehouden. Het is fijn om met je lichaam te verbinden als je je door de volle maan erg onrustig voelt. Een lesje yin yoga zorgt ervoor dat je beter slaapt, spanningen en emoties los kunt laten en je meer in verbinding voelt met jezelf. In het Moon Phase Yin Yoga E-book ontdek je oefeningen die je kunt doen bij elke maanfase gedurende een hele maancyclus. Het e-book kan je printen en er elke maand weer bij pakken. Naast yin yoga oefeningen krijg je ook journal practices, informatie over yin yoga, de meridianen en chinese geneeskunde. Of volg een yin yoga lessen op het online learning platform.

Edelstenen reinigen en opladen

Volle maan is ook een mooi moment om je edelstenen te reinigen. Je kunt de edelstenen schoonmaken onder koud stromend water. Daarna kun je ze in de aarde leggen buiten in het maanlicht om ze weer op te laden. Spoel ze de volgende ochtend nog eens af met koud water.

Een mooie practice om te doen tijdens de volle maan is ook een practice met een edelstenen yoni-ei. Meer over oefeningen met een yoni ei lees je hier.

Benieuwd naar hoe je kunt leven volgens de Maancyclus?

Dan is het Programma ‘Leven volgens de maancyclus‘ iets voor jou. Gericht op de maancyclus van 2023.

In dit programma staat voor iedere nieuwe en volle maan een video of audio les klaar. Je ontvangt onder andere ook toegang tot de Full Moon Rite of the Womb, het Moon Phase Yin Yoga E-book en meer informatie en classes over leven met de maan. Met de code ‘vollemaaninmaagd‘ ontvang je 50% korting op het volledige programma tot en met 8 maart. Op 7 maart staat de les van de Volle maan in Maagd voor je klaar.

1 Comment

  1. […] 7 maart 2023 Volle maan in Maagd – time to ground & […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds