fbpx

De nieuwe maan staat op 19 mei 2023 in het sterrenbeeld Stier. Een aarde teken welke je uitnodigt om in harmonie en gronding bij jezelf aan te komen. Zodat je vanuit compassie en liefde naar jezelf en de mensen om je heen kunt kijken. In dit blog lees je meer over de betekenis van de nieuwe maan in stier op 19 mei.

Nieuwe maan energie in mei

De nieuwe maan fase van een maancyclus staat in verbinding met het zetten van nieuwe intenties. Je brengt het nog niet tot uitvoering. Maar neemt de ruimte om in stilte te zijn en te voelen waar jij energie en inspiratie van krijgt.

De nieuwe maan in mei 2023 staat in het aardeteken stier. Een periode waarin harmonie en voldoening centraal staat. Op relationeel en spiritueel vlak. Je mag ruimte nemen om te verbinden met diegene waar jij mee wilt verbinden. Negatieve emoties als angst, boosheid en jaloezie mag je loslaten. Deze emoties zijn niet dienend tijdens deze nieuwe maan fase.

Aardse nieuwe maan practices en rituelen die je kunt starten in mei

Grondende oefeningen zijn heel fijn om dicht bij jezelf te komen en te voelen welke intenties jij wilt zetten rond deze nieuwe maanfase. De breathwork cursussen op het online platform bevatten allen oefeningen die je helpen te landen tijdens deze nieuwe maan fase. Het breathe better programma helpt je bijvoorbeeld om ook met behavioural journaling practices richting te geven in je leven. Op persoonlijk, relationeel en werk vlak.

Nieuwe maan is een mooi moment om een intentie te zetten voor een nieuw begin. Een nieuwe cursus. Een nieuwe relatie of juist een nieuwe baan. Waar heb jij behoefte aan? Neem de tijd en de ruimte om op diep niveau met jezelf te verbinden. Waar heb jij vanuit de basis behoefte aan?

Wat je nog meer kunt doen tijdens de nieuwe maan in mei 2023:

  • Barefoot walking
  • Tuinieren
  • Je huis opruimen en ruimtelijker maken
  • Wandelen in de natuur
  • Moestuintje aanleggen (meer over tuinieren met de maanfasen lees je hier)
  • Leren over leven met de maan met het Moon Phase Yin Yoga E-book
  • Holistic Dreamer Business Boost sessie voor ondernemers die met beide benen op de grond richting willen geven aan hun business. Een sessie om je bedrijf en plannen helder neer te zetten.

Kenmerken van het sterrenbeeld stier

Het sterrenbeeld stier is een rustig en aards type. Maar kan ook flink koppig en jaloers zijn. Boosheid ligt dan gauw op de loer. Leer daarom tot 10 te tellen en weet dat het soms tijd kost om beslissingen te nemen en werkelijk te voelen waar jij behoefte aan hebt en energie van krijgt.

Verandering kan vreemd aanvoelen voor een stier. Maar is soms wel nodig om beweging in het leven te krijgen. Loslaten en ruimte maken voor nieuw.

In relationele sfeer vind je het wellicht lastig om los te laten of te delen. Je partner, kind of vriendin. Het liefst hou je die voor jezelf. Maar juist om die personen ook de ruimte te geven zich te ontwikkelen op sociaal niveau, krijg je zelf ook ruimte om voor jezelf dingen te doen. Dus… waar heb jij nu behoefte aan om te doen voor jezelf?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds