fbpx

Wanneer je last hebt van stramme spieren of emotionele blokkades ervaart, is het fijn om zelfmassage toe te passen. Zo kun je weer ontspannen in je lijf zakken en meer energie gaan ervaren. Zelfmassage kan je met je handen doen. Maar ook met fascia massage ballen in combinatie met yin yoga houdingen. In dit blog lees je meer over diverse manieren van zelfmassage.

Zelfmassage met je ademhaling

Om te beginnen met de belangrijkste tool die je altijd tot je beschikking hebt. Je ademhaling. Je ademhaling masseert je lichaam van binnenuit. Iedere inademing neem je ruimte mee naar binnen. Iedere uitademing laat je spanning vrij. Je kunt bewust naar de plekken in je lijf ademen waar je spanning ervaart en daar ruimte creëren. Wil je meer leren over goed ademen? Start dan vandaag nog met de online breathe better cursus.

Zelfmassage met fascia ballen

Je kunt ook jezelf masseren met fascia ballen. De fascia is het vlies wat jouw lichaam samenhoudt en waar ook blokkades in ontstaan door fysieke en emotionele klachten. Denk hierbij ook aan disbalans door operaties in het weefsel, door een bevalling of een ongeluk. Maar ook trauma gerelateerde klachten kunnen zorgen voor disbalans in de fascia. Met fascia ballen en yin yoga houdingen kun je weer in balans komen. Door de stilte op te zoeken. In voelen te gaan en te onderzoeken welke emoties er omhoog komen vanuit het fysieke en emotionele lichaam. In de 6-weekse online yin & fascia therapie cursus leer je er alles over. De meridianen, fascia lijnen. En je ontvangt fascia ballen cadeau bij de cursus. Je kunt ook de masterclass bestellen waar je onbeperkt toegang toe hebt of deelnamen aan de live workshop.

Waarom zelfmassage toepassen?

Zelfmassage heeft diverse voordelen. Wanneer er niemand in de buurt is kan je toch ontspannen. Daarnaast heeft het op lichamelijk en emotioneel niveau diverse voordelen. Je leest ze hieronder:

  • Maakt spieren en bindweefsel los;
  • Laat emoties van de dag los;
  • Helpt om meer in verbinding met jezelf te komen;
  • Maakt je bewust van de spanning in je lijf;
  • Brengt je terug naar de stilte in jezelf;
  • Stimuleert zelfliefde;
  • Je leert je lichaam beter kennen en voelen.

Chronische pijnklachten en zelfmassage

Wanneer je al lang last hebt van chronische pijnklachten, dan is het juist nu de tijd om jezelf manieren aan te leren waarin je jezelf ontspanning kunt bieden. Zelfmassage is een mooie manier om chronische pijnklachten te verminderen. De bovengenoemde cursus en masterclass kan je daarbij ondersteunen.

Andere tools die kunnen bijdragen aan zelfmassage

Dit blog over het masseren van de kaakspieren vind je wellicht ook interessant.

2 Comments

  1. […] methodes om oxytocine te stimuleren. Knuffelen kan helpen. Maar ook het nemen van een massage of zelfmassage kan ondersteunen bij het stimuleren van oxytocine aanmaak. Ook borstvoeding is een manier van […]

  2. […] cbd olie, fysiotherapie, warmte- of koudebehandelingen en andere niet-medicamenteuze methoden zoals (zelf)massage of […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds