fbpx
Blog

Verbinding tussen het bekken en het creatie vermogen

Onbewust slaan we veel spanning op in het bekken. De plek waar voor vrouwen de bron van creatie van leven zich bevindt. Spanning zet zich vast in dit gebied wanneer we te weinig bewegen, verkeerde houdingen aannemen, emotionele blokkades ervaren. Maar ook door fysieke ongemakken door middel van trauma, letsel etc zorgt voor een blokkade in creativiteit, energie en ontspanning. In deze blog lees je meer over de connectie tussen het bekkengebied en het creatie vermogen. 

Bekken, baarmoeder en vrouwelijke energie

In het bekken bevindt zich de baarmoeder. De plek van creatie van leven. De vrouwelijke energie wordt al jaren onderdrukt of gezien als zwak. Terwijl dit juist leven brengt. Creativiteit. Doorstroming. Wanneer we meer vanuit masculine energie leven en werken ontstaat er een blokkade in het systeem van de baarmoeder en het bekken. Dit kan zorgen voor klachten tijdens de menstruatie, fertiliteit en energie huishouding. 

Trauma en effect op het creatie vermogen

Trauma zet zich vast in het fysieke en emotionele lichaam. Cellen onthouden dit. Waaronder ook in het bekkengebied. Als we kijken naar trauma zien we vaak dat de nervus vagus, 10e hersenzenuw, verstoord is. Deze is in verbinding met het bekkengebied en het zenuwsysteem. 

Door het zenuwstelsel te kalmeren door bijvoorbeeld breathwork, yoga, massage, zal de energie weer gaan stromen in lichaam en geest. Maar vooral ook rondom het bekkengebied. 

De baarmoeder als plek van creatie

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven. 

De rite of the womb is een eeuwenoud ritueel die van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Een helend ritueel waarin angst en pijn wordt gedeeld, geheeld en losgelaten. 

De rite of the womb is een prachtig en krachtig ritueel welke je na verloop van tijd mag doorgeven nadat je deze meermaals zelf ontvangen en doorlopen hebt. Het vraagt om diep innerlijk werk vanuit het verleden om angst, pijn en trauma’s op te lossen.

Het is nog krachtiger om dit ritueel met de volle maan te doen. Tijdens de volle maan is het de tijd om de ruimte nemen om naar binnen te keren en te voelen wat je los wilt laten. Zodat je met een open hart en een vernieuwde verbinding met jouw vrouwzijn de nieuwe cyclus kan verwelkomen.

De 13de Rite is een geschenk aan jezelf. Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als ook een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd.

De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Vaak dragen we ook een stuk (bewust en/of onbewust) pijn en verdriet van onze moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit andere levens met ons mee… Of hebben we een kwetsuur opgelopen in dit leven waardoor de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren ging.

Herinneren wie je bent vanuit jouw pure essentie in het bekken

Nu is echter het moment aangebroken dat elke vrouw zich weer mag herinneren wie ze werkelijk is. Boordevol power maar ook zacht, liefdevol en wijs.

De Rite van de Baarmoeder is zeer krachtig en brengt, in alle zachtheid, jouw moederschoot van creatie in een natuurlijke balans waardoor je gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde weer zal stromen.

Een heling, een zegening, een wedergeboorte van de sterke, liefdevolle essentie van jouw vrouw-zijn. Het ritueel heelt je en laat je herboren worden in schoonheid, kracht en waardigheid.

Er bestaat een lijn van vrouwen die zichzelf hebben bevrijd van lijden. Deze vrouwenlijn wil ons aan het volgende herinneren:

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. 
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

De vrouwenspirit van de jungle herinnert ons aan deze eenvoudige en essentiële waarheid:

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. 
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

Deze vrouwenlijn heeft ons via de wijsheid van de jungle het geschenk gegeven van de 13th Rite van de Munay-Ki: de Rite van de Baarmoeder. Deze Rite van de Munay-Ki staat los van de andere 9 Munay-Ki initiaties en kan dus geheel los daarvan ontvangen worden.

Methodes om ontspanning in het bekken te creëeren

Er zijn diverse methodes om verbinding te maken met het creatie vermogen vanuit het bekkengebied en de baarmoeder.

Zo zijn yoga en breathwork mooie methodes om ruimte te creëeren in het bekken. Waaronder het bindweefsel, spieren, ontspanning van de baarmoeder (tijdens menstruatie en zwangerschap).

De rite of the womb is een bekend ritueel welke je in diepe verbinding met je baarmoeder laat komen. Tijdens deze ceremonie vind er ook altijd een innerlijke reis plaats. Hierdoor kan je diep ontspannen en in overgave zijn.

Practice met een yoni ei om verbinding te maken met de womb space. Het binnenste deel van de vagina kan veel spanning op staan. Of er kan juist verminderde kracht zijn in dit gebied na bijvoorbeeld een bevalling. Door te oefenen met een yoni ei train je je bekkenbodem spieren. Hierdoor ontspan je automatisch ook je kaken. De kaken en het bekken zijn onlosmakelijk verbonden.

Full Moon Womb Awakening Class (online)

Tijdens volle maan kan het heel krachtig zijn om een Full Moon Womb Awakening Class te doen. Deze is gebaseerd op het ritueel van de Rite of the Womb. Een ritueel welke al eeuwenlang van vrouw op vrouw wordt doorgegeven.

Joyce Mol, Founder van Mind Events Factory heeft dit ritueel voor jou opgenomen en gecreëerd zodat je deze in jouw eigen space in stilte kunt doen. Om te herinneren wie je in essentie bent en oude pijnen en trauma vanuit de vrouwenlijn kunt loslaten.  

Dit ritueel is helpend om in verbinding te komen met de baarmoeder en het bekken. De plek voor creatie en geboorte van leven. Maar ook creativiteit, verbinding en sacral energy.

1 Comment

  1. […] Verbinding tussen het bekken en je creatievermogenLast van je bekken? Creëer ruimte en verlichting met deze vier houdingen.Malasana yogi squat voor onderrug en bekken klachten […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...